El PP exigeix les actes de la taula de "la humiliació" per a saber què va negociar Sánchez amb Aragonès

Montesinos convida Puig a tindre la "valentia" de posicionar-se al costat de Sánchez i dir als valencians que són espanyols "de segona" o situar-se al costat del PP "en la defensa de la igualtat territorial"

Vicent Mompó, Pablo Montesinos i María José Catalá, aquest dijous a València
Vicent Mompó, Pablo Montesinos i María José Catalá, aquest dijous a València / PPCV

El subsecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha reclamat al govern espanyol que faça públiques les actes de la taula de diàleg amb Catalunya per a saber "el que realment va negociar Pedro Sánchez amb Pere Aragonès" en la reunió d'aquest dimecres. També ha demanat als presidents autonòmics socialistes, com el valencià Ximo Puig, que es planten i diguen "si estan amb el sanchisme o amb la humiliació als espanyols".

 "No pot ser que una trobada de 29 segons amb Joe Biden es pregonara amb notes de premsa i tot el govern parlant d'això i després es reunisca dues hores amb la Generalitat de Catalunya i ningú informe de res", ha denunciat després de presentar a València la proposta dels populars per a reduir la factura de la llum. Un acte en el qual ha estat acompanyat per la secretària general del PPCV, María José Catalá, i el president provincial del PP de València, Vicent Mompó.

Davant d'aquesta situació, Montesinos ha anunciat que la direcció del PP demana formalment les actes de la "taula de la humiliació" i ha advertit que si el govern no les entrega ho portaran a les Corts Generals.

El PP sospita que s'oculte un referèndum

Després de criticar que "la paraula de Sánchez no val absolutament res", ha sostingut que la majoria dels espanyols temen que s'estiga ocultant el rerefons de la reunió. És més, ha assenyalat que "aquesta setmana se li va escapar en una entrevista que se celebraria un referèndum a Catalunya". "Un referèndum sobre què?", s'ha preguntat.

El popular també ha convidat els presidents autonòmics del PSOE, com el valencià Ximo Puig, a tindre la "valentia" de posicionar-se al costat de Sánchez i dir als seus ciutadans que són espanyols "de segona" o situar-se al costat del PP "en la defensa de la igualtat territorial".

"Per al PP un valencià és exactament el mateix que un català o un andalús"

Montesinos ha recalcat que per al seu partit "un valencià és exactament el mateix que un català o un andalús" i que el fòrum adequat és la conferència de presidents autonòmics i no la "negociació de tu a tu" amb Catalunya.

I com a "prova irrefutable de la humiliació" d'aquesta taula de diàleg ha apuntat al fet que el mandatari català decidira prescindir de la bandera espanyola que figurava al costat de la catalana després del faristol.

Catalá exigeix a Puig que pose orde en el Botànic

La síndica del Grup Popular a les Corts, María José Catalá, ha demanat a PSPV i Compromís que “es deixen de baralles d'egos i se centren a resoldre els problemes dels valencians” en la negociació dels pressupostos per a 2022. Catalá ha indicat “l'única cosa que els importa és qui va a cada reunió, qui seu amb qui o on es reuneixen, tot menys pensar en els ciutadans. Que es posen a treballar d'una vegada pels valencians i es deixen de batalletes”.

La líder popular ha indicat també que mentre els del tripartit d'esquerra "estan en les seues bregues de galls", els ciutadans veuen com puja la llum a màxims històrics, els comerços paguen el triple en la factura de la llum, "hem liderat l'atur a l'estiu a escala nacional i estem en un moment de molta dificultat amb un 34% de pobresa infantil, amb unes llistes d'espera inassumibles en prestacions sanitàries, en habitatge i en dependència".

També et pot interessar

stats