El PP creu que sols Madrid pot tindre l’Agència Espacial perquè és l'única ciutat amb aeroport internacional

Un diputat pregunta a la ministra Morant: "Quines localitats de l'Espanya buidada compleixen els requisits?”, en referència a la descentralització de les institucions

El diputatat del PP al Congrés, Pedro Navarro
El diputat del PP al Congrés, Pedro Navarro / Europa Press

L’Agència Espacial Espanyola només pot estar a Madrid, la resta de ciutats espanyoles no poden optar a acollir aquest organisme de nova creació perquè no estan a menys d’una hora d’un aeroport internacional, amb connexions amb Brusel·les o París. Així ho veu el PP, qui ha reprotxat en el Congrés a la ministra de Ciència, la valenciana Diana Morant, que el govern espanyol haja aprovat uns criteris per a optar a tindre la seu d’aquests organismes que només compleix una ciutat, Madrid.

Cal recordar que, precisament amb aquesta iniciativa, el govern espanyol pretén descentralitzar les institucions estatals de nova creació i que les seus, en lloc d’estar majoritàriament a Madrid, com passa actualment, puguen estar també en la resta d’autonomies. De fet, la Generalitat vol presentar Alacant per a acollir un d’aquests organismes, l’Agència Espanyola d’Intel·ligència Artificial.

Concretament, ha sigut el diputat popular Pedro Navarro qui, coincidint amb la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat dels criteris que tindrà en compte el govern per a decidir on s’ubiquen els nous organismes amb seu fora de la capital, ha manifestat que sols Madrid està a menys d’una hora d’un aeroport amb vols internacionals.

"Ha de conéixer molt més Espanya i saber que hi ha moltes altres ciutats amb capacitats i potencialitats" Diana Morant - Ministra de Ciència

"Quines localitats de l'Espanya buidada tenen això?”, li preguntava a la ministra de Ciència, en referència a la proximitat a un aeroport internacional. Davant d'aquest plantejament, Morant creu que els populars estan defenent els interessos de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que vol que la seu de l’Agència Espacial Espanyola s'instal·le en la seua regió.

Per a la ministra de Ciència, Navarro hauria de "conéixer molt més Espanya i saber que hi ha moltes altres ciutats amb capacitats i potencialitats".

També et pot interessar

stats