El PP convoca una manifestació contra Pedro Sánchez el 26 de maig a Madrid

La protesta coincideix amb l'inici de la campanya de les eleccions europees i clamarà contra "la política de desinformació" del govern espanyol

Feijóo, este diumenge a Salou durant la campanya electoral de les eleccions catalanes
Feijóo, este diumenge a Salou durant la campanya electoral de les eleccions catalanes / Alberto Estévez (EFE)

El Partit Popular ha anunciat la convocatòria d'una manifestació el 26 de maig a Madrid contra la llei d'amnistia, la "política de desinformació de Pedro Sánchez" i la "sospita de corrupció" sobre el govern espanyol, el PSOE i "l'entorn" del president socialista.

La data l'ha confirmada oficialment el portaveu del PP, Borja Sémper, en roda de premsa este dilluns després del comité de direcció. Poc abans el líder nacional, Alberto Núñez Feijóo, havia anticipat que hi hauria una mobilització en els carrers promoguda del partit en la segona quinzena del mes de maig. Amb esta elecció de calendari, el PP fa coincidir la protesta amb l'inici de campanya de les eleccions europees del 9 de juny, que eixos dies encaren el primer cap de setmana en mode electoral.

Els populars volen llançar-se al carrer contra el cap de l'executiu de coalició que integren PSOE i Sumar en reacció al que consideren un atac de Sánchez al poder judicial i als mitjans de comunicació. En una entrevista en Esradio, Feijóo ha proclamat que la jornada reivindicativa, que tindrà lloc dos diumenges després de les eleccions catalanes, té l'objectiu de defensar "la democràcia, la independència judicial i la llibertat de premsa". En este sentit, ha recordat que el PP ja va traure tres milions de persones al carrer el 2023 i principis de 2024, i ha destacat que mai des dels atemptats d'ETA hi ha hagut manifestacions tan massives com les que ha impulsat el seu partit. "Tornarem a eixir al carrer per higiene democràtica", ha proclamat.

També et pot interessar

stats