L’alcalde de Morella renuncia a les set convocatòries a l’Ajuntament a les quals aspirava

Bernabé Sangüesa havia signat ell mateix les resolucions en el BOP a les places a les quals s’havia presentat

Jesús Ortí (PP) i Bernabé Sangüesa (Independents per Morella)
Jesús Ortí (PP) i Bernabé Sangüesa (Independents per Morella) / PP

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa —Independents per Morella—, ha renunciat a les set convocatòries a l’Ajuntament a les quals aspirava, segons confirma l'oposició al consistori. À Punt ha contactat el consistori del municipi dels Ports, que ha citat per a aquest divendres per a donar una resposta. 

Jesús Ortí, portaveu del PP al cap de comarca dels Ports, va exigir en l'últim ple que o bé renunciara al seu càrrec públic com a regidor o bé renunciara al citat procés. "Va ser dijous passat i hui coneixem per fi la seua decisió", ha assenyalat el PP en un comunicat. En aquest sentit, han apuntat que "rectificar el seu error l'honra" perquè "no es pot ser jutge i part en un mateix procés". Així, els populars han dit que mantenen el seu compromís de vetlar per "l'exemplaritat que s'exigeix als qui ostenten càrrecs públics". 

La polèmica va saltar a mitjan febrer, quan es va donar a conéixer que Sangüesa signava ell mateix les resolucions en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) a les places de periodista, director de museus i coordinador de l'oficina de turisme, entre d'altres, a les quals s’havia presentat.

En declaracions a À Punt, l’alcalde va assegurar que aquest procediment era totalment compatible amb el càrrec. "La meua idea és ser alcalde els anys que decidisquen els morellans i morellanes o els que jo decidisca presentar-m'hi i després, buscar-me la vida", va argumentar.

També et pot interessar

stats