L'alcalde de Morella es presenta a set convocatòries per a ser funcionari en el seu propi ajuntament

Ell diu que és totalment compatible amb el càrrec, mentre que l'oposició considera que s'aprofita de la seua posició

L'alcalde de Morella, al seu despatx en l'Ajuntament / À Punt NTC

L'alcalde de Morella (Ports), Bernabé Sangüesa, s'ha presentat a set convocatòries d'oferta pública per a ser funcionari en el seu propi ajuntament. Ell ha assegurat a À Punt que aquest procediment és totalment compatible amb el càrrec. "La meua idea és ser alcalde els anys que decidisquen els morellans i morellanes o els que jo decidisca presentar-m'hi i després, buscar-me la vida", ha argumentat.

Sangüesa opta a plaça de periodista, director de museus i coordinador de l'oficina de turisme, entre d'altres. La resolució, que s'acaba de publicar en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), la signa ell mateix. "Puc estar treballant en un altre lloc i ser alcalde, i d'ací a quatre anys puc estar en l'administració, si ja no soc alcalde", ha insistit.

El marc legal li permet presentar-se a la convocatòria d'estabilització d'ocupació, però no desenvolupar les tasques a les quals opta alhora que és alcalde. Així ho ha explicat María Carmen Guillot, secretària interventora de l'Ajuntament de Morella. "Si arribara a finalitzar el procediment selectiu, hauria de renunciar al càrrec d'alcalde o a la plaça", ha matisat.

Mentrestant, l'oposició considera que s'està aprofitant de la seua posició. Rhamsés Ripollés, del PSPV, denuncia falta de transparència i informació a l'hora de donar a conéixer aquest procés al veïnat. "Els càrrecs públics deuríem estar apartats d'aquests processos, perquè pensem que és un aprofitament del càrrec", ha afirmat.

L'alcalde considera que s'ha creat polèmica de manera innecessària. "És una caça de bruixes des que vam entrar en el govern els Independents per Morella", ha acusat. Per ara, caldrà esperar la resolució del procés d'ocupació per conéixer el futur laboral del primer regidor. 

També et pot interessar

stats