El possible suborn en el PP de València en les locals del 2007 i el 2011 es jutjarà al gener

Aquesta va ser una de les primeres investigacions derivades del cas Imelsa, que va començar l'any 2014

Alfonso Grau, en una visita als jutjats en una imatge d'arxiu
Alfonso Grau, en una visita als jutjats en una imatge d'arxiu / Efe

La peça A del cas Imelsa pels presumptes delictes de malversació i suborn que s'hauria comés en el PP a València en les eleccions del 2007 i el 2011 es jutjarà en la secció segona de l'Audiència Provincial de València a partir del 23 de gener del 2024, han informat fonts judicials.

Aquesta va ser una de les primeres investigacions derivades del cas Imelsa, que va tindre el germen l'estiu del 2014, quan Esquerra Unida va portar a la Fiscalia uns enregistraments efectuats durant anys per Marcos Benavent en la seua etapa com a gerent de l'empresa pública provincial Imelsa. El 26 de gener del 2016, dins del marc de l’operació policial Taula, es van evidenciar l’existència d’indicis de corrupció en una xarxa molt més extensa del que se sospitava inicialment.

En els primers anys d'instrucció van estar processats en aquesta peça mig centenar de persones entre regidors, exregidors, assessors i exassessors del PP de València, si bé el desembre del 2021 es va sobreseure l'acusació contra la majoria d'ells i també contra el PP. L'Audiència Provincial va prendre aquesta decisió en entendre que, encara que l'activitat poguera ser il·lícita, “falta l'enllaç precís i absolutament necessari del coneixement que amb aquest operatiu s'ajudava i col·laborava en el blanqueig de capitals amb l'activitat delictiva prèvia origen dels diners”.

Així, el procediment es dirigeix contra l’exvicealcalde Alfonso Grau; l'exsecretària del grup popular a l'Ajuntament, Mari Carmen García Fuster; el que va ser responsable de Turisme València Oficina de congressos, José Salines; i l’exedil Juan Eduardo Santón, que va estar al capdavant de fundacions públiques.

La Fiscalia Anticorrupció sosté que des d'entitats públiques com Turisme València Oficina de Congressos, el Centre d'Estratègies i Desenvolupament i la Fundació per a la Innovació Urbana es van desviar fons per a despeses electorals.

També et pot interessar

stats