El ple d'investidura de Fernández Vara com a president d'Extremadura serà el 5 i 6 de juliol

María Guardiola (PP), que negocia amb Vox, reitera que el bloc de “centredreta” és l'únic que pot formar govern, i critica que Fernández Vara es presente “com el salvador"

La presidenta de l'Assemblea d'Extremadura, Blanca Martín, es reuneix amb el candidat socialista, Guillermo Fernández Vara
La presidenta de l'Assemblea d'Extremadura, Blanca Martín, es reuneix amb el candidat socialista, Guillermo Fernández Vara / Efe

La presidenta de l'Assemblea d'Extremadura, Blanca Martín, ha designat aquest dimecres al candidat socialista, Guillermo Fernández Vara, com a candidat a ser investit president de la Junta d'Extremadura. Fins al moment és l'únic que ha formalitzat i registrat en la Cambra regional la seua “voluntat per a acudir a la investidura”.

Aquest ple d'investidura de Fernández Vara tindrà lloc dimecres que ve i dijous, 5 i 6 de juliol. En cas que el candidat no obtinga els suports necessaris per a ser investit, se celebrarà en un termini de 48 hores un altre ple amb un altre candidat.

Així ho ha anunciat Blanca Martín en roda de premsa a Mèrida, després de la ronda de contactes que va mantindre aquest passat dimarts amb els candidats dels quatre grups parlamentaris, PSOE, PP, Vox i Unides per Extremadura, dels quals ha agraït el t" en aquestes trobades.

Per la seua banda, la candidata del PP a la presidència de la Junta, María Guardiola, va demanar dimarts a la presidenta de l'Assemblea d'Extremadura, Blanca Martín, “uns dies” per a reprendre els contactes amb Vox i poder presentar, dins dels terminis fixats, la seua candidatura per a ser investida com a presidenta de la Junta.

La dirigent del PP ha reiterat que és el bloc de “centredreta” l'únic que pot formar govern, i critica que Fernández Vara es presente “com el salvador d'una terra que estarà bloquejada”, quan la realitat és que “porta bloquejada molt de temps” i l'únic responsable és Fernández Vara i les seues polítiques.

Ha assegurat la seua mà “està estesa” i “els ponts segueixen ací” perquè la seua intenció és continuar parlant perquè l'única cosa que li importa és Extremadura i els extremenys.

Guardiola ha demanat “respecte”, que es lleve “el soroll” i se la deixe treballar, i ha eludit, en ser preguntada per si considera a Vox de centredreta, que no entrarà a valorar “el que és cada partit” i sí que ha assenyalat que és “un partit constitucional amb el qual em vull posar d'acord perquè vull el millor per als extremenys”.

També et pot interessar

stats