Feijóo troba una “divergència important” a Extremadura que distancia el PP d’un acord amb Vox

El president del PP argumenta que a la Comunitat Valenciana el seu partit pacta amb la formació verda perquè sí que la necessiten

El líder del PP, en una imatge d'arxiu
El líder del PP, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest divendres que el PP té una "divergència important" amb Vox a Extremadura, que els separa d’un acord de govern "almenys de moment".

Així ho ha afirmat el líder del PP després de la presa de possessió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Quan li han preguntat si manté que, amb un 12%, Vox té dret a entrar en els governs autonòmics, Feijóo ha precisat que de les nou autonomies en les quals el PP tenia possibilitats de governar, està governant en cinc en solitari i no ha necessitat el suport de Vox.

En una altra, en referència a la Comunitat Valenciana, ha assenyalat que probablement governaran amb el partit de Santiago Abascal perquè sí que el necessiten; en altres dues, ha dit Feijóo que estan negociant els seus companys en referència a Balears i Aragó, mentre que a Extremadura "no ha sigut possible".

En referència a aquesta última comunitat autònoma, el líder dels populars ha explicat que "hi ha hagut una divergència important" que els separa "almenys de moment" d'aconseguir un acord.

A continuació, Núñez Feijóo ha volgut deixar clar que el PP negocia amb la Constitució i els estatuts de cada comunitat en la mà, mantenen els seus principis i compromisos electorals, són "coherents" amb els resultats de les urnes, "proporcionats" en les seues decisions i respecten als ciutadans.

A més, ha precisat que és cada parlament autonòmic el que ha de decidir qui és el president d'eixa comunitat autònoma.

També et pot interessar

stats