La Plataforma d'Indignats amb Renfe aposta per una gestió compartida de les rodalies

El col·lectiu defén que la solució no passa per la transferència de línies, material i plantilla sinó per incrementar el personal i fer una millor gestió

Tren de rodalies del nucli de València
Tren de Rodalies de l'àrea de València / À Punt NTC

Juan Ramón Ferrandis, portaveu de la Plataforma Indignats amb Renfe, ha apostat aquest dimarts a Les notícies del matí, per una gestió compartida. Ferrandis ha defés que la solució no és la transferència de línies, material i personal "no és la solució, la solució és una bona gestió". Aquest col·lectiu demana que s'incorpore el "personal suficient" per a donar servei i després que es faça una gestió adequada.

Amb aquestes declaracions, la plataforma ix al pas de l'anunci fet aquest dilluns per part del president de la Generalitat, Ximo Puig, que va assegurar que demanarà assumir la gestió del servei de rodalies i que les negociacions començaran abans de finals d'any. Aquest trasllat de competències és una mesura que les diverses plataformes d’usuaris demanen des de fa anys perquè consideren deficitari el servei actual, gestionat pel govern espanyol. A més, és una reivindicació abanderada per Compromís, i que el president ja va fer el 2016, però que encara no s’ha materialitzat.  

Ferrandis, de fet, ha remarcat durant la seua intervenció, que el servei de rodalies continua acumulant retards i cancel·lacions, com ocorre des de fa anys. "Estem en una dinàmica del peix que és mossega la cua", ha lamentat.

També et pot interessar

stats