Peticions que comparega Marlaska per la mort d’un intern del CIE de Sapadors de València

Compromís, Esquerra Republicana i EH Bildu han sol·licitat explicacions al ministre de l’Interior en funcions, al Congrés.

Peticions que comparega Marlaska per la mort d’un intern del CIE de Sapadors de València
Peticions que comparega Marlaska per la mort d’un intern del CIE de Sapadors de València

Peticions d'explicacions i investigacions profundes per la mort d'un intern al CIE de Sapadors de València . Esquerra Republicana i EH Bildu han registrat aquest dimarts un escrit adreçat a la mesa del Congrés on sol·liciten que es convoque la diputació permanent perquè comparega el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska. 

Així mateix, Joan Baldoví, diputat de Compromís al Congrés, ha anunciat també aquest dimarts que demanarà la compareixença del ministre. Baldoví ha dit que registrarà diverses preguntes parlamentàries sobre la idoneïtat de mantindre oberts aquests centres. 

En una línia semblant, la diputada d’Unides Podem a les Corts, Irene Gómez, ha reclamat una investigació en profunditat i l’assumpció de possibles responsabilitats. 

La campanya pel tancament del CIE ha exigit que s’investiguen els fets de manera “rigorosa i independent”. 

El  migrant que va morir aquest dilluns al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Sapadors, a València, havia patit una agressió durant una baralla entre dos grups d'interns, segons ha informat el delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.

A l'home el van separar provisionalment per a la seua protecció i el van estar vigilant, però "en els escassos minuts que van passar entre un control i un altre sembla que va decidir llevar-se la vida", ha indicat Fulgencio.

El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, que ha lamentat el succés, ha assenyalat que les càmeres van gravar els fets i que aquestes gravacions les han posades a la disposició de l'autoritat judicial.

També et pot interessar

stats