Pérez Garijo nega haver manipulat les gravacions que li va aportar l'exsogre del 'ionqui dels diners'

La consellera de Participació ha comparegut com a testimoni en la causa sobre els treballadors 'zombis' d'Imelsa i Ciegsa, derivada de la documentació que va presentar en una denúncia a la Fiscalia

La consellera de Participació, Rosa Pérez, compareix com a testimoni davant el tribunal
La consellera de Participació, Rosa Pérez, compareix davant del tribunal com a testimoni / À Punt NTC

La consellera de Transparència, exdiputada provincial d'EU i denunciant del cas Imelsa, Rosa Pérez Garijo, ha negat haver manipulat de cap manera la documentació i les gravacions que li va entregar Mariano López, l'exsogre de l'exgerent d'Imelsa, el ionqui dels diners, Marcos Benavent, que van donar origen a la macrocausa judicial. Entre aquest material hi ha més de deu hores de gravacions fetes per Benavent, destapant presumptes conductes delictives pròpies i d'altres dels acusats. Les defenses ataquen la validesa de les proves, i acusen Pérez Garijo i López de manipular-se i qüestionen també la cadena de custòdia, una estratègia que va fracassar en l'anterior sobre Imelsa.

Pérez Garijo ha desmentit aquestes insinuacions en el juí pels presumptes treballadors zombis d'Imelsa i Ciegsa, on ha comparegut com a testimoni. Segons ha recordat, el juliol del 2014 va presentar la denúncia a la Fiscalia Anticorrupció, fent entrega d'un llapis de memòria amb més de deu hores de gravacions que li havia passat l'exsogre de Benavent.

No obstant això, ha matisat que ja prèviament havia advertit el fiscal, Vicente Torres, del fet de disposar d'informació sensible sobre possibles corrupteles aprofitant una reunió per una denúncia contra un nebot de l'exconseller Rafael Blasco. Assegura que ho va fer "per si li passava alguna cosa", ja que manejava informació de "gent molt poderosa". "Vam estar treballant la documentació durant mesos abans de presentar la denúncia", ha explicat.

Pérez Garijo ha relatat que va conéixer Mariano López per mediació de l'exdiputat d'ERPV Agustí Cerdà i que es va reunir en multitud d'ocasions amb Mariano López acompanyada del seu assessor Josema Sanz, abans que l'exsogre de Benavent els aclarira de què anava la cosa.

"Mariano ens va dir les coses a poc a poc, al principi no sabíem que era amo de Servimun –el centre d'atenció telefònica subcontractat per la Diputació– ni que era el sogre de Benavent. Posteriorment, ja ens va explicar que estant a sa casa va encendre l'ordinador (de Benavent) i es va espantar en veure el que contenia, que posteriorment va parlar amb el seu amic Agustí Cerdà i que aquest li va dir que calia parlar-ho amb Rosa. Van pensar en mi per l'oposició que féiem", ha declarat.

"Guardem silenci absolut fins que la Fiscalia ens diu que s'havia donat trasllat de la denúncia al jutjat"

"Després de presentar la denúncia guardem silenci absolut fins que la Fiscalia ens va dir que s'havia donat trasllat al jutjat. Vam ser molt gelosos de la informació, però a partir d'ací vam fer moltes rodes de premsa per a informar", ha relatat la consellera.

En aquest punt, una de les defenses ha qüestionat la credibilitat de la consellera, exhibint uns correus en què suposadament compartia informació amb un periodista. Pérez Garijo ha respost que el correu no guarda relació amb la denúncia, sinó amb un altre assumpte relacionat amb la privatització de serveis per part de la Diputació de València, a què EU es va oposar.

"Mariano López ens va explicar que estant a sa casa va encendre l'ordinador (de Benavent) i es va espantar en veure el que contenia"

La titular de Transparència i Qualitat Democràtica ha destacat que va acompanyar Mariano López perquè s'entrevistara amb el fiscal, encara que ella no va estar present, i que va ser en una d'aquelles reunions quan l'exsogre de Benavent va portar l'ordinador que suposadament contenia els arxius originals de les gravacions i la documentació. López havia d'haver donat la seua versió dels fets abans, aquest dilluns, però la compareixença es va ajornar per motius de salut.

També et pot interessar

stats