Pedro Sánchez visita la zona zero de l'incendi a València

El president del govern espanyol ofereix a la ciutat tota l'ajuda necessària davant de la "terrible tragèdia"

Pedro Sánchez compareix en el centre de comandament de l'incendi de Campanar
Pedro Sánchez compareix en el centre de comandament de l'incendi de Campanar / Reuters

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha traslladat aquest divendres a la zona zero de l'incendi letal que ha devorat per complet dues torres residencials al barri de Campanar, a València. Acompanyat per les autoritats municipals i autonòmiques, encapçalades pel cap del Consell, Carlos Mazón, i l'alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, ha fet un recorregut pels voltants de l'àrea afectada per a comprovar de primera mà els estralls de les flames i ha oferit tota l'ajuda necessària davant de la "terrible tragèdia".

"En nom del Govern d'Espanya i del conjunt de la societat, vull traslladar la nostra solidaritat, empatia i estima als familiars de les víctimes del terrible incendi", ha expressat el mandatari espanyol. Fins ara s'han confirmat almenys quatre víctimes mortals, però es tem que la xifra augmente perquè hi ha altres catorze persones desaparegudes a les quals hi ha poques esperances de trobar amb vida. 

Sánchez, que ha assenyalat que la tasca prioritària ara mateix és continuar la cerca de víctimes que hagen pogut quedar atrapades a les finques carbonitzades, ha aprofitat també per a agrair la tasca dels bombers i de les forces i cossos de seguretat i emergències que han participat en el dispositiu per a lluitar contra el foc. "Fins i tot jugant-se la vida, com hem vist en alguns bombers que estan ferits, però, afortunadament, fora de risc", ha afirmat.

Finalment, el president del govern estatal ha reivindicat l'"esperit de col·laboració i cooperació" davant de la tragèdia que "sempre despleguem els distints nivells de l'administració", i ha tornat a reiterar la disposició de l'executiu central per a ajudar tant a la Generalitat com l'Ajuntament de València.

També et pot interessar

stats