Pedro Sánchez: "Reclamem a Putin que pose fi a les hostilitats i que complisca el dret internacional"

El president del govern ha comparegut davant els mitjans de comunicació en una declaració institucional després de la reunió extraordinària del Consell de Seguretat Nacional

Pedro Sánchez en la compareixença d'aquest dijous
Pedro Sánchez en la compareixença d'aquest dijous / EFE

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha alertat que la "violació flagrant" del dret internacional practicada per Rússia amb el seu atac a Ucraïna "no ha de quedar impune". Així mateix, ha advertit que “el fet que una potencia nuclear viole la legitimitat internacional per a envair un país veí, amb represàlies dirigides a altres governs que tracten d’ajudar, és inacceptable”. 

En una declaració institucional després de la reunió del Consell de Seguretat Nacional que ha presidit el rei al Palau de la Zarzuela, Sánchez s’ha dirigit a Putin per a recordar el missatge de l’OTAN, que exigeix la retirada de les tropes per a frenar el conflicte, i ha garantit que Espanya defensarà la legalitat internacional i es "desviurà per a restablir la pau". 

El líder espanyol ha avançat que el govern ja treballa en un paquet de mesures sancionadores cap a Rússia, si bé no ha desglossat quines serien. Així mateix, ha anunciat que aquest dijous a la nit el Consell Europeu celebrarà una reunió extraordinària per a establir una resposta coordinada i unitària davant de la crisi. El dimecres següent, Sánchez té previst comparèixer a les Corts Generals per a transmetre les decisions que es preguen a escala europea. 

Sánchez també s’ha referit als 436 espanyols residents a Ucraïna, inscrits a l'ambaixada espanyola a Kíev. D’ells, un centene¡ar ja han tornat i la resta romanen dins de les fronteres ucraïneses. El president ha assegurat que el govern espanyol treballarà per a destinar tant ajudes econòmiques com material sanitari per a ajudar en el conflicte. "Hem apurat la via diplomàtica fins a l'extrem, però Espanya no acceptarà mai una agressió injusta", ha assegurat, i ha apel·lat a la unitat. 

L'atac massiu que Rússia ha llançat contra Ucraïna aquesta matinada ha suscitat la condemna de la comunitat internacional des de les primeres hores. Tant representants de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) com l'Organització del Tractat Atlàntic Nord (OTAN), els Estats Units i la Unió Europea han rebutjat l'"injustificat" atac rus contra Ucraïna i han expressat el seu temor pels civils.

També et pot interessar

stats