Pedro Sánchez fixa un nou objectiu: "Ara, a aconseguir 90% de persones vacunades"

El president del govern espanyol insta les persones "ressagades" a vacunar-se després que Espanya haja complit amb l'objectiu d'immunitzar el 70% de la població a l'agost

El president del govern espanyol, Pedro Sánchezn en l'acte a Guadalajara
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez en l'acte a Guadalajara / Luis Polo (Europa Press)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fixat el nou objectiu en el procés de vacunació contra el coronavirus a Espanya, després d'haver aconseguit aquesta setmana la meta d'arribar al 70% de la població vacunada: "Anem ara a aconseguir el 90%", ha explicat el cap de l'executiu en un acte a Guadalajara, la ciutat en la qual es va inocular la primera dosi contra la Covid-19 el passat 27 de desembre passat.

La primera persona que va rebre la vacuna a Espantya, Araceli Hidalgo, de 97 anys, i la infermera que li la va administrar, Carmen Carboné, han participat en la presentació, durant la qual Sánchez ha instat a prosseguir en "l'èxit col·lectiu" que suposa l'estratègia d'immunització. Acompanyaven el cap de l'executiu espanyol la ministra de de Sanitat, Carolina Darias i el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page.

"Objectiu complit", ha subratllat Sánchez per a celebrar que Espanya haja sigut el primer país entre els grans d'Europa a aconseguir el 70% de persones vacunades amb la pauta completa. Una conquesta que atribueix a l'esforç col·lectiu. "Quan la societat espanyola s'uneix no hi ha qui ens pare", ha explicat Sánchez, "units hem respost a aquesta pandèmia i units la vencerem", ha dit.

Sánchez, que ha agraït la labor dels professionals sanitaris i científics, així com la responsabilitat de la ciutadania en la campanya de vacunació, també ha destacat la lliçó que ha deixat la pandèmia sobre la importància dels serveis públics. Igualment ha subratllat i l'equitat i justícia social que s'ha aplicat en la campanya d'immunització, i ha remarcat que s'han administrat les dosis per grups d'edat i per la vulnerabilitat de les persones i no "per la grandària de la seua butxaca".

El president del govern ha fet una crida a perdre la por al virus, però no el respecte, i ha aprofitat la seua intervenció per a instar" els més ressagats" que es vacunen. I tot i vincular la vacunació amb la recuperació econòmica, ha destacat que darrere els percentatges d'immunització, més enllà de l'estadística, hi ha persones que han salvat la vida.

També et pot interessar

stats