El 70% de la població espanyola té la pauta completa

Les dades del Ministeri de Sanitat mostren la Comunitat Valenciana també ha vacunat completament aquest percentatge de la seua població

Imatge d'arxiu d'una sanitària que càrrega una dosi de la vacuna contra la Covid-19
Imatge d'arxiu d'una sanitària que càrrega una dosi de la vacuna contra la Covid-19 / Eduardo Parra / Europa Press

El 70,3% de la població espanyola ja té la pauta completa en la vacunació contra el coronavirus. Són 33.376.693 persones amb una dosi o dues, segons la farmacèutica que se'ls haja administrat. Amb aquesta dada es supera un nou objectiu en la lluita contra la pandèmia. Espanya va aconseguir el passat 18 d'agost superar el 70% de la població vacunable (major de 12 anys) està ja immunitzada i aquest dimecres s'ha superat la mateixa barrera, però sobre la població total censada.

Espanya tenia el gener de 2021 47.394.223 habitants, segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), publicades el passat mes de juny.

La Comunitat Valenciana també ha arribat ja a vacunar per complet al 70,3% de la població, es a dir, que 3.555.747 de ciutadans i ciutadanes ja estan immunitzats, segons l'informe diari del Ministeri de Sanitat. A més, un 79,2% de la població a vacunar (la que té més de 12 anys) també ha rebut ja les dos dosi, el mateix percentatge que la mitjana de la població espanyola.

El procés de vacunació va començar a finals del passat mes de desembre i les persones més majors van ser les primeres a rebre les dosis, ja que la pandèmia els va afectar de forma especialment dura. En tindre els grups de major edat immunitzats, es va acometre la vacunació per grups d'edat de major a menor edat fins a l'actualitat, que s'està abordant la repesca de persones que per diversos motius hagen quedat sense vacunar i de les persones de més de 12 anys.

També et pot interessar

stats