El 70% dels adults de la UE ja estan completament vacunats

Espanya espera arribar aquesta setmana al 70% de la població total amb pauta completa

Imatge d'arxiu d'una xeringa omplint-se amb una dosi de la vacuna de Pfizer
Imatge d'arxiu d'una dosi de la vacuna de Pfizer / Brendan McDermid | Reuters

La Unió Europea ha aconseguit el seu objectiu d'administrar la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19 al 70% de la seua població adulta abans del final de l'estiu, segons ha informat aquest dimarts la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

"El 70% dels adults de la UE estan completament vacunats. Vull agrair a totes les persones que han fet possible aquesta gran fita. Però hem d'anar més enllà. Hem de vacunar més europeus. I hem d'ajudar la resta del món a vacunar. Continuarem fent costat als nostres socis", ha escrit en la xarxa social Twitter.

La comissària de Salut, Stella Kyriakides, ha celebrat que es tracta d'"una fita important" en els esforços per a acabar amb la pandèmia, però ha insistit a dir també que caldrà continuar vacunant, lluitant contra la desinformació sobre aquest tema i seguint les mesures de salut pública.

"No podem parar-nos ací. Les noves variants fan necessari que anem més enllà del 70% per a estar segurs. Hem d'anar un pas per davant. Hem d'abordar amb urgència la preocupant bretxa de vacunació entre els estats membres, i estar preparats per a desplegar vacunes de reforç si l'evidència científica mostra que aquest és el camí a seguir", ha manifestat en una declaració difosa pel seu gabinet.

Espanya arribà al 70% de la seua població vacunable amb pauta completa el dia 13 d'agost, i aquesta setmana s'espera arribar al 70% de la població total; segons les dades del Ministeri de Sanitat, aquest dilluns el 69,1% de la població total espanyola té ja les dues dosis de la vacuna contra la Covid-19.

També et pot interessar

stats