Més del 70% de la població espanyola de més de 12 anys ja té la pauta completa de la vacuna

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, anima a superar totes les previsions de vacunació per a reduir riscos en vista a pròximes onades de la pandèmia

Una sanitària vacuna a una adolescent a la Ciutat de les Arts, en una imatge d'arxiu
Una sanitària vacuna una adolescent a la Ciutat de les Arts, en una imatge d'arxiu / Jorge Gil / Europa Press

El Ministeri de Sanitat ha informat aquest dimecres que més del 70% de la població espanyola major de 12 anys té la pauta completa. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha remarcat després del Consell Interterritorial de Salut d'aquest matí que un 71,2% de la població vacunable està ja immunitzada i que un 82,8% ha rebut almenys una dosi.

Darias ha recordat que aquesta setmana les comunitats autònomes reben 4,7 milions de dosis (3,4 de Pfizer i 1,3 de Moderna), a conseqüència de l'increment de vacunes aquest mes d'agost. La ministra ha animat a continuar incentivant la campanya de vacunació, que s'obriguen nous punts sense cita prèvia per a totes les persones que desitgen vacunar-se i amb sistemes d'autocita, com ja estan implementat les comunitats autònomes. L'objectiu és "aconseguir i superar els objectius de vacunació en tots els grups poblacionals" com a camí "clau" per a reduir els riscos de noves ones epidèmiques.

En la reunió d'aquest dimecres diverses comunitats han explicat que han començat a avançar la vacunació de les persones que han passat la malaltia, respecte als sis mesos inicialment previstos. Així mateix, els equips de Sanitat estan treballant per a rescatar als grups més vulnerables encara sense vacunar, especialment als majors de 40 anys sense cap dosi o sense completar la pauta.

Descens estable i progressiu de l'última onada epidèmica

En la reunió també s'ha analitzat la situació epidemiològica que viu Espanya, que reflecteix que la incidència acumulada (IA) en 14 dies de Covid va arribar al seu màxim en aquesta última ona epidèmica en l'última setmana de juliol i a partir d'aquest moment s'observa un "descens estable i progressiu del nombre de casos notificats diàriament". La IA a 14 dies a data d'aquest dimarts era de 399 casos per 100.000 habitants, comparat amb els 528 de la setmana passada, per la qual cosa s'ha produït una reducció de quasi un 25%. La tendència al descens es detecta en tots els grups d'edat.

També et pot interessar

stats