Araceli Rosario Hidalgo, de 96 anys, la primera que ha rebut la vacuna contra la covid-19 a Espanya

A la residència Los Olmos de Guadalajara també ha sigut inoculada la tècnica auxiliar d’infermeria Mónica Tapias.

Araceli Rosario Hidalgo, de 96 anys, la primera que ha rebut la vacuna contra la covid-19 a Espanya

Araceli Rosario Hidalgo, interna de la residència de majors Los Olmos de Guadalajara des de 2013 i nascuda l’any 1924, i Mónica Tapias, tècnica de cures auxiliars d’infermeria, en el mateix centre geriàtric, i nascuda el 1972, s’han convertit aquest matí de diumenge en les dues primeres ciutadanes que han rebut la vacuna contra la covid-19 a Espanya.

Araceli té una filla i un fill, quatre nets i un besnet i va nàixer a Guadix, a Granada, però viu a Guadalajara des de fa 25 anys, la mateixa ciutat d’on és originària Mónica. Amb elles dues ha començat al territori espanyol la primera de les tres etapes establides en l’estratègia nacional de vacunació contra la covid-19 que es realitza de manera simultània a tota la Unió Europea.

Araceli ha assegurat sentir-se "molt contenta" i confiada perquè entre tots "els virus se'n vaja". Després de rebre la dosi, la dona resident de Guadalajara ha explicat que no sentia cap molèstia. Per la seua banda, Mónica, la treballadora més jove de Los Olmos, ha animat la població a rebre la injecció: "Que es vacune la majoria, hi ha molta gent que no ha pogut arribar a temps".

Expectació de veïns i periodistes

Al voltant de les 8:15 del matí, una furgoneta d'una empresa de paqueteria descarregava el primer lot de vials a les portes del centre residencial Los Olmos, un lliurament que ha alçat molta expectació entre el veïnat de la ciutat.

Dotzenes de periodistes i un fort dispositu de policia esperaven a la porta de la residència el moment de l’arribada de les vacunes, quan encara no havia eixit el sol i amb una temperatura de 5 graus sota zero.

Des de Guadalajara, a la resta de l'Estat

Les primeres vacunes de Pfizer i BioNTech van arribar dissabte a Guadalajara, des d’on s’han repartit a les diferents comunitats autònomes, custodiades per agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública no ha informat dels punts de recepció de les vacunes per a garantir-ne la seguretat. Des d'allí, els vials han viatjat cap a set residències de persones majors, on aquest mateix matí ha començat el procés de vacunació.

La primera de les dues dosis s'inocularà a unes 800 persones, entre residents i treballadors de set centres de Torrent, Benissanó, Rafelbunyol, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Borriana i Almassora. Són centres públics, privats i concertats, on no s’ha registrat cap positiu en els últims tres mesos.

Illa celebra "el principi de la fi" amb l'arribada de la vacuna

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que la campanya que hui ha començat és una operació logística complexa sense precedents. Així, Illa ha assegurat que l'arribada de la vacuna és "el principi de la fi", ja que el principi és la vacuna i la fi, la immunització de la població.

Illa ha destacat la mobilització de recursos científics i industrials per a aconseguir una vacuna en menys d'un any, sense renunciar als protocols que garanteixen la seguretat: "No hi ha hagut cap pas que s'haja suprimit".

El ministre de Sanitat ha tornat a demanar prudència i no abaixar la guàrdia durant aquestes festes.

També et pot interessar