Pedro Sánchez defensa un model europeu més solidari per a gestionar la immigració davant dels líders de la UE

El president del govern espanyol participa en la cimera de caps d’estat i de govern de la UE.

El canceller austríac, Sebastian Kurz, saluda el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en l'arribada a la cimera de caps d'estat i de govern de la UE
El canceller austríac, Sebastian Kurz, saluda el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en l'arribada a la cimera de caps d'estat i de govern de la UE / Juanjo Martín (Efe)

Posar en marxa un "model europeu solidari" per a gestionar la immigració a la Unió Europea (UE). És la proposta que defensarà aquest dijous el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la cimera de caps d'estat i de govern europeus que se celebra des d’ahir a Salzburg (Àustria).

Està previst que els 27 aborden tres temes nuclears: el repte de la immigració, les negociacions del Brexit i la necessitat de reforçar la figura del fiscal europeu.

Pel que fa a la immigració, Sánchez defensarà noves solucions europees basades en "la solidaritat, la responsabilitat i la cooperació" entre els estats. També demanarà intensificar el suport i la cooperació amb els països d'origen i trànsit dels migrants i enfortir la relació entre la UE i Àfrica, segons informa un comunicat de La Moncloa.

D’altra banda, el president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha demanat als caps d’estat i de govern de la UE que "reconfirmen" que no hi haurà acord amb el Regne Unit sense una solució “legalment operacional” a la frontera amb Irlanda. Un suport que està previst que Sánchez reafirme en nom d’Espanya.

En tercer lloc, Sánchez donarà suport a reforçar la figura del fiscal europeu i a crear un sistema integral de protecció civil, en el marc de les reunions planificades per a millorar la cooperació policial, judicial i d'intel·ligència.

També et pot interessar

stats