Passejos, dinars familiars i descans: així ha sigut la jornada de reflexió dels candidats a la presidència de Catalunya

Uns 7.300 agents policials vetlaran diumenge pel desenvolupament normal de la jornada electoral

Els candidats a la presidència de la Generalitat de Catalunya, este dissabte
Els candidats a la presidència de la Generalitat de Catalunya, este dissabte / Alberto Estévez (Efe)

Catalunya està en jornada de reflexió. Segons els sondejos, el pols està entre el PSC de Salvador Illa i Junts+ amb Carles Puigdemont. La incertesa és absoluta, perquè tot apunta que els resultats de diumenge no marcaran el pròxim govern de la Generalitat de Catalunya, que dependrà d’una aritmètica parlamentària que es preveu complexa.

Després d'una campanya de màxima intensitat, obligats a submergir-se durant quinze dies en col·loquis, mítings i debats electorals, els candidats a la presidència de la Generalitat han tractat de descomprimir este dissabte amb passejos, dinars familiars, contactes amb amics i, sobretot, molt de descans. Han trobat un moment també per a la tradicional foto dels candidats davant del Palau de la Generalitat de Catalunya.

El candidat del PSC, Salvador Illa, ha començat el dia eixint a córrer amb el seu preparador físic i el seu germà. A més, ha mantingut una reunió amb la directora de la seua campanya, Lluïsa Moret, "per a preparar la jornada de diumenge", abans de dinar a casa, on es reclourà per a descansar amb la idea d'anar-se'n a dormir prompte.

El president de la Generalitat de Catalunya i candidat a la reelecció, Pere Aragonès, ha aprofitat el dia per a descansar al costat de la seua família, cosa que en campanya ha sigut "impossible", diu. A banda d’aprofitar per a cuinar, dedicarà la vesprada a jugar amb la seua filla, de cinc anys, i a la nit eixirà a sopar amb la seua dona.

Instal·lat per a esta campanya a l’altra banda de la frontera, l'expresident català i cap de llista de Junts+, Carles Puigdemont, no ha pogut acudir a les fotos de candidats, però sí que ha passat el temps amb la família a Perpinyà, on ha dinat amb amics vinguts de Girona. Puigdemont preveu també acostar-se a la tomba de l'històric polític catalanista Antoni Rovira i Virgili, mort en l'exili el 1949.

El cap de llista de Vox, Ignacio Garriga, assisteix a la comunió del fill del seu millor amic i passarà temps amb la seua família per a jugar amb els seus fills abans de la jornada del diumenge.

Pel que fa a la candidata de la CUP, Laia Estrada, després dels compromisos fotogràfics del matí es retirarà a casa, a Reus, on té previst acudir a la Fira del Trapezi amb la seua família.

Jéssica Albiach, candidata de Comuns Sumar a la Generalitat, es relaxarà eixint amb unes amigues, a més d'estar amb la seua família durant la vesprada.

El número u de Ciutadans, Carlos Carrizosa, preveu despatxar alguns assumptes organitzatius del partit i aprofitarà la vesprada per a estar amb els seus familiars.

Serà un dia similar per a Alejandro Fernández, el cap de llista del PP, que s’ha reservat el migdia per a dinar amb tota la família, a la qual reconeix haver deixat "un poc desatesa en estos dies de campanya"; a la vesprada, descansarà i es relaxarà tant com puga abans de la cita amb les urnes del diumenge.

7.300 policies vetlaran en la jornada electoral

Uns 7.300 agents policials vetlaran diumenge pel desenvolupament normal de la jornada electoral a Catalunya, en la qual tenen dret a vot 5.754.931 catalans.

El govern de la Generalitat de Catalunya ha dissenyat el pla "Escó 2024" en el qual, del total d'agents desplegats, uns 4.300 seran del cos dels Mossos d'Esquadra i més de 3.000, membres de les policies locals.

La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ha informat que el dispositiu del pla busca "la cobertura dinàmica dels centres de votació", així com "l'adequada protecció dels actes i mobilitzacions que es puguen conéixer eixe dia".

El primer avanç de com s'ha desenvolupat l'obertura dels col·legis s’oferirà a les 10:00 hores i a les 13:15 hores s'informarà del primer percentatge de participació i incidències de la jornada, dades que s'actualitzaran a les 18:15 hores. El govern català preveu que l'escrutini concloga al voltant de les 22:30 hores.

També et pot interessar

stats