Feijóo: “Jo et done la Generalitat i tu em deixes governar a la Moncloa"

Els líders nacionals s'han bolcat este cap de setmana amb una campanya a Catalunya que es continua llegint en clau estatal

Els líders nacionals es bolquen este cap de setmana amb els seus candidats a presidir la Generalitat de Catalunya / À Punt NTC

Quan falta només una setmana per a les eleccions catalanes, la campanya a Catalunya es continua llegint en clau estatal, amb el període de reflexió de Sánchez marcant el seu inici i amb la mirada posada en les eleccions europees. 

Els líders nacionals s'han bolcat este cap de setmana amb els seus candidats a presidir la Generalitat de Catalunya. Dissabte ho va fer el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, mentre que hui l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero ha donat suport al candidat Salvador Illa. També hem vist este diumenge la vicepresidenta i líder de Sumar, Yolanda Díaz; el líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo; i el president de Vox, Santiago Abascal.

Feijóo: “Jo et done la Generalitat i tu em deixes governar a la Moncloa"

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha apujat el to contra el PSOE este diumenge i ha insinuat que Catalunya és “una moneda de canvi” per als socialistes i que el vot del PSC anirà als independentistes. “Jo et done la Generalitat i tu em deixes governar a la Moncloa", ha exemplificat.

Des de Salou, on feia costat al candidat popular per al 12M, Alejandro Fernández, Feijóo ha insistit que el PSOE "s'ha esborrat de ser un partit d'Estat" i que "ja no hi ha diferències entre l'independentisme i l'actual PSC”. 

Zapatero: “Ara l’ONU és un fòrum comunista”

L'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha carregat contra la reacció de PP i Vox a l'informe de l’ONU que alerta que les seues lleis de concòrdia atempten contra els drets humans: "Ara l'ONU és un fòrum comunista”, ha ironitzat. 

En un míting del PSC a Girona, on ha donat suport al candidat Salvador Illa, ha lamentat “la deriva” d’una dreta “que qüestiona la legitimitat” del govern de coalició amb Sumar i ha demanat que Catalunya siga “un exemple” i no “la terra on floreix la xenofòbia". "No hi ha res pitjor que la xenofòbia i el racisme, és el pitjor de la història i de la nostra espècie", ha exclamat.

Díaz reclamarà que Espanya reconega dimarts l'estat palestí 

Per la seua banda, la vicepresidenta segona, ministra de Treball i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha fet referència al període de reflexió de Sánchez, però ha advertit que “ara cal dotar de continguts esta pausa”. “Reduirem la jornada laboral sense reducció salarial, derogarem la llei mordassa, ja no hi ha excuses”, ha afirmat. “Hem de donar tranquil·litat a les famílies i no als fons d'inversió, cal deixar de convertir les ciutats en parcs temàtics i cal regular els preus de l'habitatge ja", ha reclamat.

En el míting de Comuns celebrat a Tarragona amb la candidata a la presidència, la valenciana Jéssica Albiach, Díaz ha demanat “coherència” als socialistes, perquè mentre a Madrid van “rebutjar l’Eurovegas”, el PSC defén a Catalunya la instal·lació del macrocasino" a Tarragona. 

Díaz ha reclamat a Sánchez que Espanya reconega l'estat palestí dimarts en el pròxim Consell de Ministres: "No deixem transcórrer un dia més. No hi ha cap causa que justifique que el nostre país no reconega a l'estat de Palestina”.

Abascal diu que el PP està “obsessionat” amb Vox

A Cornellà de Llobregat, el president de Vox, Santiago Abascal, ha retret a Sánchez el període de reflexió amb què “s’ha quedat embossat en fang”, així com haver creat un conflicte diplomàtic amb l’Argentina per les declaracions del ministre de Transports, Óscar Puente.

En un discurs molt semblant al d’este dissabte, Abascal, que ha acompanyat el candidat Ignacio Garriga, també ha assenyalat directament els populars, de qui diu estan “obsessionats” amb ells: “un autèntic disbarat”.

ERC i PSC alerten dels retrocessos d’un govern liderat per Illa

El president de la Generalitat i candidat d'ERC a la reelecció, Pere Aragonès, també ha arremés contra els socialistes, afirmant que el PSC “no és d'esquerres”, sinó "el més conservador de la història" i amb “l'agenda comprada a la gran patronal” i ha recordat que els d’Illa són “els que s'oposen a regular el lloguer de temporada, a les polítiques en favor del català i a les mesures feministes impulsades” pel seu executiu. 

Per la seua banda, el candidat de Junts, Carles Puigdemont, també ha posat Illa en el punt de mira i ha advertit que hi ha elements que corren el risc de travessar “un punt de no retorn”, en al·lusió a la llengua catalana amb un govern liderat pel PSC, al qual ha acusat de "no respectar un dels elements que fan que Catalunya siga nació".

També et pot interessar

stats