Els partits s’entreguen en l’últim dia de campanya per a les eleccions europees

Arriba ara una jornada de reflexió, que serà l’avantsala d’uns comicis que decidiran la configuració del Parlament Europeu

Actes de tancament de campanya per a les eleccions europees
Actes de tancament de campanya per a les eleccions europees / Efe / À Punt NTC

Acaba la campanya electoral per als comicis al Parlament Europeu del 9 de juny. Este divendres, els líders estatals, autonòmics i regionals s’han entregat amb força per a aprofitar els últims minuts per a recordar als votants quins són els eixos del seu programa per a l’Eurocambra i tractar de captar el vot. Ara, estos actes donen pas a una jornada de reflexió, que serà l’avantsala de la cita electoral. 

Diumenge un total de 3.817.756 valencians i valencianes estan cridats a una nova cita amb les urnes. A Espanya li toca elegir 61 eurodiputats i eurodiputades, en unes eleccions en què ben segur hi haurà lectures en clau espanyola —tal com han volgut mostrar els mateixos líders dels partits estatals en els seus discursos—. Però el que queda clar és que d’ací a dos dies la Unió Europea pot jugar-se bona part del seu futur.

Al llarg d’estos quinze dies de campanya la Comunitat Valenciana ha sigut un escenari clau per als líders estatals. Pedro Sánchez, president del govern espanyol i líder del PSOE, i Alberto Núñez Feijóo, president del PP i líder de l’oposició, van escollir València i Elx —respectivament— en el primer dia de presentació de propostes. Però igualment, Feijóo i la líder de Sumar i vicepresidenta de l’executiu central, Yolanda Díaz, han triat València en la cloenda de la campanya electoral. 

La política espanyola —amb l’aprovació de la llei d’amnistia i la polèmica al voltant de Begoña Gómez, dona de Sánchez— i la guerra a Palestina han tingut un paper central en els discursos polítics. En clau europea, els arguments i les majors escletxes entre les formacions d’esquerres i dretes s’han centrat en les reivindicacions del sector agrícola i ramader, la transició ecològica amb el Pacte Verd, la gestió de la migració o l’Agenda 2030. 

Més de 41.000 persones han votat ja per correu 

Un total de 41.002 ciutadans de la Comunitat Valenciana han votat ja per correu per a les eleccions, segons ha informat Correus en un comunicat, amb dades actualitzades fins a les 12 de la nit de dijous. Per províncies, 24.645 vots s'han fet a València, 11.676 persones han votat a la d'Alacant i 4.681 a Castelló. A estos vots se sumaran els que es depositen divendres, últim dia establit per la Junta Electoral Central (JEC) per a votar per correu.

També et pot interessar

stats