Yolanda Díaz demana anar a votar tot i el tedi: "Ens derroten quan no es va a votar"

La vicepresidenta del govern i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha tancat este divendres la campanya a València

Díaz, al centre, acompanyada de candidats de Compromís-Sumar, este divendres
Díaz, al centre, acompanyada de candidats de Compromís-Sumar, este divendres / Eduardo Manzana (Europa Press)

La vicepresidenta del govern i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha fet una crida este divendres a València a acudir a les urnes el diumenge, tot i el "tedi" d'haver viscut sis processos electorals en un any, per a votar per Europa i "defendre" el Govern d'Espanya, i ha manifestat: "Ens derroten quan no es va a votar". Així ho ha assenyalat hui durant una visita al barri de Benimaclet, on ha parlat abans de protagonitzar el tancament de la campanya electoral de Compromís-Sumar al costat dels candidats Estrella Galán i Vicent Marzà, el ministre Pablo Bustinduy i els diputats Íñigo Errejón, Àgueda Micó i Joan Baldoví.

En les eleccions europees d'este diumenge, en la qual hi ha una circumscripció única, "tots els vots computen, no es perd cap vot" i val "exactament igual" el vot d'una persona "en qualsevol barri de València que al barri de Salamanca", ha destacat.

Díaz ha considerat que en estos comicis cal "donar-li una lliçó democràtica a la dreta, derrotar-los", però, a més, cal "donar-li força al Govern d'Espanya", i dins d'ell a Sumar, per a "continuar guanyant drets", com continuar apujant el salari mínim o reduir la jornada laboral. Ha destacat que este 9 de juny "no hi ha segona volta" per a Alberto Núñez Feijóo ni per a Santiago Abascal i el que és important és "continuar guanyant drets" per a la gent treballadora i per a les dones, tot això després d'una campanya "profundament anòmala" en la qual "s'està parlant de tot menys del que necessita la gent".

La vicepresidenta ha reivindicat que els últims informes del Fons Monetari Internacional i de l'OCDE avalen que "val la pena votar Sumar", perquè la reforma laboral que ha canviat la situació econòmica a Espanya i ha permés que hi haja 21,3 milions de persones la va impulsar esta formació, igual que la pujada del salari mínim.

Sumar ha demostrat que dins del Govern d'Espanya és "el pulmó social, la força que té propostes, que vol reduir la jornada laboral, que millora la vida de la gent", ha asseverat Díaz, qui ha reclamat el suport per a la formació que ha "canviat la vida" dels treballadors i lluitat contra l'emergència climàtica i la desigualtat.

També et pot interessar

stats