Els partits registren les llistes al Congrés i al Senat hores abans d'acabar el termini

Reapareixen noms com el d'Ignacio Blanco i Naiara Davó per a Sumar-Compromís, i Llanos Massó (Vox) finalment serà candidata al Congrés

Macarena Olona presenta la llista de Caminant Junts a Alacant / À Punt NTC

A la mitjanit es tanca la finestreta i acaba el termini per tal de presentar les llistes electorals per a les pròximes eleccions generals del 23 de juliol. Entre els que més han esgotat el temps ha estat la formació de Macarena Olona, Caminant Junts, que fa unes hores ha presentat a la plaça de l’Ajuntament d’Alacant les candidatures per aquesta província i València. Olona encapçalarà la llista per Granada.

També a Castelló han arribat l’últim dia a la Junta Electoral les candidatures de Vox. Anirà al capdavant per al Congrés el general retirat Alberto Asarta i de número dos es confirma Llanos Massó, que, per tant, no anirà a la presidència de les Corts, com havia sonat. A Alacant anirà el fins ara diputat autonòmic David García. Aquesta vesprada s’han fet públics més noms de la llista per València, que l’encapçala Carlos Flores, i que també integrarà el vicepresident quart del Congrés, Ignacio Gil Lázaro. 

Compromís-Sumar també ha esperat fins a l’últim dia per a registrar llistes. A Alacant ha generat discrepàncies l’elecció del candidat avalat per Yolanda Díaz, el diputat madrileny Txema Guijarro, que s’ha imposat al líder de Canviem Oriola, Carlos Bernabé. 

Sumar recupera per a les llistes per Alacant Naiara Davó, enfrontada a Pilar Lima, que ha dimitit com a coordinadora autonòmica de Podem. La líder de la formació, Yolanda Díaz, també ha apostat per l'exsíndic d'Esquerra Unida Ignacio Blanco, que serà cap de llista al Senat per València.

El PSPV i el Partit Popular van registrar les candidatures la setmana passada. El pròxim dilluns, 26 de juny, serà la proclamació oficial de les llistes. 

També et pot interessar

stats