Els partits inicien la campanya de les eleccions generals amb una crida a mobilització

El PSPV i Compromís demanen el vot per a frenar el retrocés que suposen el PP i Vox, mentre que aquests últims defensen la necessitat d'acabar amb el govern "caòtic i dividit" de Sánchez

Inici de la campanya electoral del 23J
Inici de la campanya electoral del 23J / À Punt NTC

A només unes hores que comence de manera oficial la campanya per a les eleccions generals del 23 de juliol, els partits, amb diversos actes d’inici de campanya, han donat el tret d’eixida d'unes eleccions per a les quals tots els sondejos donen com a guanyador el Partit Popular d'Alberto Núñez Feijóo

El PSPV-PSOE ha iniciat la campanya en un acte, a partir de les 20:00 hores, a la plaça de Sant Agustí de València, amb una àmplia representació del partit. El PP, per la seua banda, ha organitzat un gran acte en cada província i així, Carlos Mazón, líder del PPCV i futur president de la Generalitat, ha participat en un sopar multitudinari a Alacant. Compromís ha triat la plaça de Benimaclet de València per a l'inici de campanya, amb l'assistència de la cap de llista al Congrés per la província, Àgueda Micó, i també l'exalcalde i portaveu municipal, Joan Ribó. Vox ha iniciat la campanya en un acte a la plaça de la Mare de Déu de València.

El PSOE demana el vot per a aturar el retrocés de la coalició PP-Vox

El president del govern, Pedro Sánchez, ha iniciat la campanya a Madrid, advertint que en aquests comicis l’elecció està "entre Sánchez o Feijóo i Abascal", i demana la confiança de la ciutadania perquè Espanya continue avançant quatre anys més. “Espanya és molt millor que el Partit Popular i que Vox, i per això els guanyarem”, ha defensat. Per la seua part, el PSPV-PSOE s’ha reunit a les 20:00 hores a la plaça de Sant Agustí de València per a fer un sopar de pa i porta, en què han intervingut l’exvicealcaldessa, Sandra Gómez, l’alcalde de Mislata i secretari general de la província de València, Carlos Fernández Bielsa, la ministra de Ciència i Innovació i cap de llista per al Congrés per València, Diana Morant, i el president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig. 

Per als socialistes valencians, que tindran l'assistència de Sánchez en un míting el dissabte 15, l'únic vot que pot frenar l'expansió de l'extrema dreta en la política espanyola i els seus xantatges és el que es deposite a favor del PSOE, i s’han mostrat convençuts que, després del pacte de PP i Vox a la Comunitat Valenciana, el vot progressista es mobilitzarà per a impedir que “aquesta ona de reculada arribe al Govern d'Espanya”. Diana Morant, que aspira a representar València al Congrés, ha advertit que ara és moment d’escollir entre avançar i retrocedir i que els socialistes ixen a guanyar aquestes eleccions, “perquè la ciutadania ho mereix i ho necessita”. També ha afirmat que el seu partit té el millor equip i el millor president, avalat per una gran gestió, i que amb això esperen recuperar l’esperança de la gent i tornar a governar. Així mateix, ha advertit que allà on siga necessari per a governar el PP i Vox, pactaran per a implementar polítiques de retrocés, igual com ho han fet a la Comunitat Valenciana.

El PP vol acabar amb les polítiques d'un govern "caòtic i dividit"

Per la seua banda, el líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha escollit Catalunya per a començar la campanya. En un acte a Castelldefels ha deixat clar que vol fer fora de La Moncloa a Pedro Sánchez i que vol fer-ho en solitari, i per a això apel·larà al vot indecís dels socialistes i inclús de Vox. Afirma que el seu partit es veu fort per a acabar amb les polítiques d’un govern que ha definit com a dividit, caòtic i que ha fet un ús partidari de les institucions. 

Pel que fa a la Comunitat Valenciana, ha organitzat un gran acte en cada província per a demanar el vot per a Alberto Núñez-Feijóo, que el dimecres dia 12 visitarà Alacant per tal de fer campanya. Carlos Mazón, líder del PPCV i futur president de la Generalitat, ha participat en un sopar multitudinari a Alacant, el seu bastió, mentre que els caps de llista per València i Castelló, Esteban González Pons i Alberto Fabra, han intervingut en les dues capitals, juntament amb les alcaldesses María José Catalá i Begoña Carrasco, respectivament. Els populars consideren que la Comunitat Valenciana és clau per a contribuir al canvi de rumb a Espanya i que Feijóo siga "el president que el nostre país mereix” per tal d'aconseguir la reconstrucció econòmica, social i institucional amb què poder obrir un temps nou. 

Per la seua banda, González Pons comença amb la responsabilitat d’encapçalar un territori on es pot jugar el futur del seu líder estatal i les seues aspiracions d’arribar a La Moncloa. 

Compromís-Sumar vol ser "la veu" contra les polítiques de l'odi

Per la seua banda, la candidata de Sumar a presidir el govern d’Espanya, Yolanda Díaz, a la Corunya ha centrat el missatge en la cultura, al costat de l’actriu Marisa Paredes, donant suport al sector de la cultura, que s’ha mostrat molt crític aquests últims dies amb la censura que –consideren– Vox aplica en els ajuntaments i les comunitats autònomes on ha agafat poder. La líder de Sumar considera que el Partit Popular s’està sotmetent als postulats dels d’Abascal. La representació de la coalició d’esquerres a la Comunitat Valenciana, Compromís, ha triat la plaça de Benimaclet de València per a l'inici de campanya, amb l'assistència de la cap de llista al Congrés per la província, Àgueda Micó, i també l'exalcalde i portaveu municipal, Joan Ribó, entre altres dirigents d'aquesta formació. Amb el lema "La teua veu", els cartells mostren les dues candidates de Sumar i Compromís, que comparteixen els colors dels dos grups.  

Micó ha dit que Compromís-Sumar volen ser la veu de tots els valencians i valencianes, la veu de la dignitat, d’aquelles persones que necessiten el suport de les institucions i dels partits polítics, “per a lluitar contra les polítiques de l’odi i de l’extrema dreta i la que volen confrontar-nos”

Vox anima el PP a centrar-se a construir una alternativa a Sánchez

El president de Vox, Santiago Abascal, ha defensat en l'acte d'inici de campanya que a Feijóo el veu una mica despistat i ha animat el Partit Popular a centrar-se a construir l’alternativa a Pedro Sánchez. Ho ha fet en un acte a Almeria, on ha dit que pateixen la falta de regulació de la immigració i una política hidrològica comuna.

A la Comunitat Valenciana, Vox ha iniciat la campanya a la plaça de la Mare de Déu. Allí el cap de llista al Congrés per València, Carlos Flores, i el seu equip han presentat els cartells de la campanya, en què apareix la imatge del president del partit, Santiago Abascal, i el lema “Allò que importa”. Flores ha explicat que les propostes del seu partit per a les eleccions generals giren al voltant de la família, la seguretat i la integritat territorial, i també ha defensat que hi ha una sèrie de qüestions sobre les quals no s’ha preguntat mai a la ciutadania, com ara l’Agenda 2030 o l’estat de les autonomies, i que va sent hora que s’hi puga pronunciar. Així mateix, assegura que espera un gran resultat en els comicis i, fins i tot, aconseguir més diputats dels set que va obtindre en les passades eleccions generals. 

També et pot interessar

stats