El baròmetre dona la victòria al bloc progressista a la Comunitat Valenciana

L’enquesta dona un empat tècnic al PP i al PSOE (amb onze escons), mentre que Compromís-Sumar n’aconseguiria set i Vox només quatre

Intenció de vot en les eleccions del 23J a la Comunitat Valenciana, segons el CIS
Intenció de vot en les eleccions del 23J a la Comunitat Valenciana, segons el CIS / À Punt NTC

El bloc progressista, format pel PSOE i Compromís-Sumar, aconseguiria la victòria a les eleccions generals del 23 de juliol, segons l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques, fet públic aquest dimecres, amb un total de 18 diputats i diputades. La suma del PP i Vox, en canvi, en sumaria 15.  

Atenent a l’última macroenquesta del CIS, el Partit Popular seria la força més votada a la Comunitat Valenciana, amb un 27,9% dels vots, però estaria només dues dècimes per damunt del PSOE, fet que es traduiria en escons amb un empat tècnic entre les dues formacions, amb onze diputats i diputades cadascun. 

Pel que respecta a la confluència Compromís-Sumar, irrompria amb vora el 20% dels vots, que suposarien set escons; mentre que Vox es quedaria com la quarta força més votada, amb l’11,7% dels vots, que es traduirien en quatre diputats i diputades.  

Pel que fa al repartiment d’escons per províncies, s'estima quasi el mateix per al PSOE i el PP (cinc a València, quatre a Alacant i dos a Castelló). La província marca la diferència, però entre la tercera i quarta força. El CIS no atorga cap escó per a Vox a Castelló, on en dona un a Sumar. La formació de Yolanda Díaz, que conflueix amb Compromís, també es desmarca a la província de València, on el sondeig li calcula fins a quatre escons, dos més que Vox i un menys que el PSOE i el PP.

Aquests resultats van en sintonia amb els obtinguts a nivell d’Espanya, on el nou CIS atorga ara entre 122 i 140 escons al PP, en contra dels 115 a 135 que atribueix al partit socialista. La clau de govern rau en els socis potencials, ja que els populars no sumarien tant amb Vox (amb 21-29) com els socialistes amb Sumar (43-50 escons).

També et pot interessar

stats