Alguns partits demanen la presó permanent per als assassins que no revelen on estan els cossos

Presenten la petició al Congrés després que la iniciativa legislativa popular de la mare de Marta Calvo no prosperara

La Guàrdia Civil rastreja un paratge en busca del cos de Marta Calvo, del qual es desconeix el parador
La Guàrdia Civil rastreja un paratge en busca del cos de Marta Calvo, del qual es desconeix el parador / Europa Press

El Partit Popular, amb el suport de Ciutadans i altres formacions (Fòrum Astúries, Unió del Poble Navarrés i Coalició Canària), ha registrat aquest divendres en el Congrés una proposta de llei perquè s'aplique la presó permanent revisable en casos d'ocultació de cadàver com el de Marta Calvo, assassinada a la Comunitat Valenciana el 2019.

Aquests partits han donat suport a la mare d’aquesta jove, Marisol Burón, que va presentar el mes passat en el Congrés una iniciativa legislativa popular, en què demanava que es tipificara com a delicte penal autònom l'ocultació del cos després d'un homicidi o assassinat, una proposta que va ser rebutjada perquè per aquesta via no es pot modificar el Codi Penal.

Vox ha donat suport a la causa, però no ha signat la proposició de llei perquè defensa per a aquests casos l'aplicació de la cadena perpètua.

La mare de Marta Calvo ha demanat al PSOE, a les portes de la cambra baixa, que “si no està d'acord amb aquesta proposició de llei, no hi vote en contra i se n'abstinga” perquè “Marta Calvo i tot Espanya necessita això”.

Burón ha recordat que fa més de dos anys que no sap on es troba el cadàver de la seua filla, presumptament assassinada al novembre de 2019 per Juan Ignacio P.J., que es troba en la presó provisional des de la seua detenció i qui, ha dit, “sap on està el cos” de la jove.

“No és just el que estem passant, no puc iniciar el dol fins que no em donen a la meua filla”, ha reclamat visiblement emocionada. La cerca del cos de Marta Calvo, presumptament assassinada per un home al qual se li atribueixen almenys altres dues morts violentes i altres cinc intents, es prolonga ja durant més de dos anys en què s'han succeït diversos operatius multitudinaris, tots infructuosos.

També et pot interessar

stats