A partir de l'1 de gener pugen les pensions

El Consell de Ministres aprova aquesta mesura, que beneficiarà més de deu milions de persones a tot Espanya.

El Consell de Ministres aprova la pujada de les pensions
El Consell de Ministres aprova la pujada de les pensions

Aquest divendres s'ha celebrat l'últim Consell de Ministres de l'any, amb un marcat caràcter social. S'hi ha donat llum verda a la pujada de les pensions. Una mesura que s'aplicarà a partir de l'1 de gener i implicarà la pujada d'un 1,6 per cent general i d'un 3 per cent per a les pensions mínimes i no contributives.

L'augment de les pensions el 2019 afectarà 10.340.805 pensions públiques i tindrà un cost de 2.591,66 milions d'euros, dels quals 2.481,10 corresponen a pensions no contributives.

Per a un jubilat valencià amb una pensió mitjana de poc més de 885 euros, l'increment suposarà uns 14 euros més cada mes, és a dir, disposarà d'una pensió mensual de vora 900 euros. Per a una pensió no contributiva, que està fixada en poc més de 380 euros, l'increment del 3 per cent suposarà un augment d'uns onze euros al mes. També s'estableix una fórmula nova per al càlcul de la revaloració de les pensions. A partir d'ara, s'actualitzaran al començament de cada any a partir de l'IPC.

El decret llei aprovat recull la voluntat del govern espanyol que els sis primers mesos del 2019, en el marc del diàleg social i d'acord amb les recomanacions de la Comissió del Pacte de Toledo, es dissenye un mecanisme de revalorització de les pensions que garantisca el manteniment del poder adquisitiu i que alhora preserve la sostenibilitat social i financera del sistema.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que a partir de hui "es posa fi al període de reducció del poder adquisitiu de les pensions" amb l'aprovació en el Consell de Ministres d'aquest decret llei.

A més, aquest decret llei recull per al 2019 la pujada de la base reguladora de les pensions de viudetat del 56 al 60%. Es tracta de "dignificar les pensions", que "són un dret de la ciutadania i no una mercaderia amb la qual fer negoci" ha destacat el cap de l'executiu central.

També et pot interessar

stats