Papi Robles: "Ni la bandera (LGTBI) ni la vice es lleven mentre Compromís i el Botànic estiguen ací"

La sessió de control a les Corts torna a ajuntar les crítiques de l'oposició contra la vicepresidenta del Consell

Robles, aquest dijous, a les Corts
Robles, aquest dijous, a les Corts / À Punt NTC

La síndica de Compromís en les Corts, Papi Robles, ha col·locat aquest dijous en la tribuna de l'hemicicle la bandera de l'arc de sant Martí i ha assegurat, enfront dels qui ataquen aquest símbol, i en defensa dels drets de les persones LGTBI, com la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que "ni la bandera ni la vice es lleven" mentre estiguen Compromís i el Botànic.

Durant la sessió de control al president de la Generalitat, Robles ha assegurat que mentre la seua formació estiga en el Consell la bandera LGTBI es penjarà en totes les institucions, per a dir "molt clar" a tota la societat que estan al costat de les persones que veuen vulnerats els seus drets pel fet d'estimar.

La sessió de control ha tornat a ser el fòrum perquè l'oposició reclame al president del Consell, Ximo Puig, el cessament de la vicepresidenta Mónica Oltra, com és habitual durant els últims mesos. Crítiques de les quals s'ha defés el mateix Puig però també Oltra, i uns altres responsables del Consell com ara la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, o Papi Robles.

Robles ha retret a Vox que haja demanat que es retire de la façana de les Corts aquesta bandera, que s'ha penjat amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, i ha assegurat que on estiga Compromís i mentre el Botànic governe aquesta bandera penjarà en totes les institucions públiques.

"No ens cansarem mai de reivindicar", ha manifestat la síndica de Compromís, qui ha indicat que aquest col·lectiu no és "una moneda de canvi" per al Botànic, del qual formen part persones com la vicepresidenta Oltra, qui "es partia la cara al carrer" per defensar els drets LGTBI i després en el Consell ha legislat pels seus drets.

També et pot interessar

stats