Page convoca un Consell de Govern extraordinari després del recurs del Consell als cabals ecològics

El president de Castella-la Manxa assegura que establirà una posició dura davant dels recursos judicials

El president de Castilla-La Mancha, Emiliano García-Page
El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page / Pieda López (JCCM)

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha anunciat aquest dimecres la convocatòria d'un Consell de Govern extraordinari després de l'anunci que la Generalitat Valenciana recorrerà els cabals ecològics que limiten el transvasament Tajo-Segura.

"Ahir mateix la Generalitat de la Comunitat Valenciana va anunciar, i ho farà també Múrcia, no sé si ho farà Madrid, que recorreran el pla sobre el transvasament Tajo-Segura", ha assenyalat el president autonòmic durant la presentació de la II Jornada Castella-la Manxa, terra de futur a Talavera de la Reina, i ha afegit que en resposta ha convocat "un Consell extraordinari de Govern".

El president castellanomanxec ha avançat que la Castella-la Manxa establirà una posició dura davant dels recursos judicials, i ha assenyalat que "si al llevant espanyol pensen que poden tirar arrere un acord tan respectuós amb les sentències del Suprem, amb les directives europees i amb el canvi climàtic", la Junta es veurà obligada a "a exigir el 100% del que han establit els tribunals".

García-Page ha assenyalat que, després de 15 anys de conflicte per l'aigua i reivindicació, s'han aconseguit "quatre sentències històriques per a defendre que la nostra aigua també siga nostra".

"El que no tolerarem és que, després d'haver sigut generosos, damunt intenten parar els passos que acabem d'assolir", ha afegit.

També et pot interessar

stats