La Generalitat recorrerà aquest dimecres el decret sobre el transvasament Tajo-Segura

Els representants del Sindicat de Regants celebren la posició del Consell i veuen l'administració "molt convençuda" de plantar cara a la decisió

Infraestructura del transvasament Tajo-Segura
Infraestructura del transvasament Tajo-Segura / Europa Press

El Consell presentarà aquest dimecres al Tribunal Suprem un recurs "en defensa del transvasament Tajo-Segura", segons ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, als representants de comunitats de regants de la Comunitat Valenciana amb els quals manté una reunió aquest matí.

Segons ha informat Presidència de la Generalitat, la reunió "posa novament de manifest la sintonia entre els agricultors i la Generalitat a l'hora d'unir els esforços i coordinar-se en les accions encaminades a garantir aigua per sempre".

Puig va anunciar el 25 de gener que l'Advocacia de la Generalitat Valenciana estudiaria "amb rigor" quines parts del reial decret sobre el transvasament Tajo-Segura recórrer i va criticar els qui "sense llegir el decret" ja havien dit que anaven a recórrer.

Els regants celebren la posició del Consell

Els representants del Sindicat de Regants han mostrat la seua "satisfacció" pel recurs que presentarà la Generalitat a la "retallada política" del transvasament Tajo-Segura i han celebrat que veuen l'administració valenciana "molt convençuda" de plantar cara a la decisió "no justificada per cap informe" del Ministeri de Transició Ecològica.

Així ho ha indicat el vicepresident del Sindicat Central de Regants de l'Aqüeducte Tajo-Segura, Javier Belenguer, que s'ha reunit amb Ximo Puig i la consellera d'Agricultura, Isaura Navarro. Belenguer ha celebrat la presentació per part de la Generalitat d'aquest recurs davant el Suprem i la seua petició de mesures cautelars, i ha destacat que la Generalitat els està fent costat "al 100%".

Així, ha indicat que se sumaran al recurs "governs i diputacions". Preguntat específicament per la d'Alacant, Belenguer ha assenyalat que ha vist una "picabaralla" entre Diputació i Generalitat, però ha rebutjat "entrar en política". "Ells han de valorar, estan preparant el seu recurs pel seu compte i no sé de quina forma ho faran jurídicament, entenc que cadascun farà el que millor li convinga", ha agregat.

El vicepresident del sindicat ha assenyalat que la Generalitat està "defensant als agricultors, com no pot ser d'una altra forma" i que s'han posicionat en contra d'un ministeri que "ningú entén per què ha arribat a aquesta decisió".

També et pot interessar

stats