Puig considera que el transvasament Tajo-Segura és "absolutament irrenunciable"

El president de la Generalitat també ha criticat la manifestació convocada pel PP, Ciutadans i Vox per a aquest diumenge a Madrid.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en el primer congrés autonòmic per a persones amb càncer i familiars al Palau de Congressos de València
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en el primer congrés autonòmic per a persones amb càncer i familiars al Palau de Congressos de València / EUROPA PRESS

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reiterat que el transvasament Tajo-Segura és "absolutament irrenunciable" per a la Comunitat Valenciana i ha considerat que deixar de rebre aigua "significaria eliminar una part fonamental" de l'agricultura i la indústria agroalimentària valenciana.

Dimecres la Comissió Central d’Explotació de l’Aqüeducte Tajo-Segura va autoritzar un transvasament de 38 hm³ per a atendre les necessitats hídriques de les conques receptores.

Puig, que ha participat aquest dissabte en el primer congrés autonòmic per a persones amb càncer i familiars al Palau de Congressos de València, assenyala que "cal parlar, dialogar sense buscar una confrontació i una guerra de l'aigua, que sempre ha donat mals resultats i no ha fet avançar en absolut".

En aquesta línia, ha destacat que la Generalitat ha presentat un "pla de modernització de regs per més de 1.000 milions", però també ha considerat que la recuperació i la reutilització són "fonamentals". "Encara es malgasta aigua en moltes parts d'Espanya", ha manifestat.

Puig critica la manifestació a Madrid

El president també ha criticat els partits que participaran en la manifestació a Madrid aquest diumenge contra la política del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, respecte a Catalunya i els ha retret que "vulguen tornar a dir que hi ha espanyols de primera i de segona". "Espanyols som tots, els que estaran en aquella plaça i els que no, que són prou més", ha remarcat.

A més, Puig ha criticat el PP, Ciutadans i Vox per la seua participació en la manifestació i ha considerat que són una "triple aliança" que té com a objectiu la "ruptura de la convivència". D'aquesta manera, ha considerat que no es pot deixar "la ciutadania en mans d'ells", perquè "no es pot buscar la divisió d'Espanya i actuar amb visceralitat, amb paraules que demostren odi".

També et pot interessar

stats