Oltra: "No són menors tutelats abusats, sinó que estan tutelats per haver sigut abusats"

La vicepresidenta assegura que els presumptes abusos sexuals a menors tutelats per la Generalitat és una campanya del PP per a crear un "relat fals" en contra seua

Mónica Oltra, aquest dimarts a les Corts
Mónica Oltra, aquest dimarts a les Corts / À Punt NTC

A les Corts ha comparegut a petició pròpia la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, per tal d'explicar l'informe sobre presumptes abusos sexuals a menors tutelats per la Generalitat. Es tracta, ha dit, de la huitena vegada que compareix en seu parlamentària per a donar explicacions per la seua gestió en centres de menors. Oltra ha volgut posar fi a l'ofensiva de l'oposició que carrega contra ella perquè la fa responsable de 175 abusos a menors tutelats en centres de la Generalitat.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat ha carregat contra el PP per la utilització partidista de l'informe del Síndic de Greuges i ha recordat que la denúncia dels populars ha sigut arxivada. A més, Oltra ha negat que en l'últim any hi haja hagut 175 menors atesos per abusos sexuals en centres gestionats per la Generalitat. 

Assegura que tot és una campanya articulada pel PP, a qui acusa d'haver trossejat la realitat per a crear un "relat fals" en contra seua. "Aquesta afirmació és totalment falsa. No hi ha 175 xiquets en el sistema autonòmic de protecció que hagen denunciat abusos sexuals". Això, segons Oltra, no ho diu l'informe del Síndic de Greuges ni de la Conselleria i "han mentit".

Segons Oltra, es tracta de 175 xiquets i xiquetes que han sigut derivats i atesos per un servei especialitzat que atén tant aquells que hagen patit abusos sexuals, com també casos de sospita d'abusos o aquelles situacions relatives a conductes sexuals que s'han observat com inapropiades per a l'edat. "No és que siguen menors d'edats tutelats abusats, sinó que estan tutelats per haver sigut abusats, eixa és la diferència".

"No és que siguen menors d'edats tutelats abusats, sinó que estan tutelats per haver sigut abusats, eixa és la diferència".

La vicepresidenta ha explicat que compareix per una "queixa tramitada, resolta i arxivada" i amb la convicció que al PP li tindrà igual el que li diga i "continuaran mentint, difamant i dient veritats a mitges". "Ja han anunciat que demanaran una comissió d'investigació abans d'escoltar".

Una queixa que Oltra ha insistit a recordar que el Síndic ja ha tancat després que haja donat per bones les explicacions de la conselleria i considerar que s’han assumit algunes recomanacions de la sindicatura. La vicepresidenta ha insistit a voler deixar clar que l’informe s’ha pogut fer gràcies a la iniciativa de la seua conselleria de crear un sistema de detecció de casos d’abusos a xiquets, "un sistema que fins ara no existia", ha afegit.

Així, Oltra ha dit que per al PP "aquestes xiquetes i adolescents són un instrument en la seua indecent batalla per a desgastar el govern i a mi en particular", ja que afirma que mai els ha importat el sistema de protecció dels menors. A més, els ha acusat d'utilitzar institucions com el Síndic de Greuges, quan han tingut accés a 225 peticions d'informació." Les dades per les quals compareix les vaig proporcionar jo fa tres mesos".

Davant de l'estratègia del PP, Oltra ha assegurat que "ni les seues mentides i calúmnies podran variar el rumb de millora del sistema de protecció de la infància i adolescència que du a terme el Botànic des del 2015" avalat, ha dit, per institucions com Save de Childen.

Psicòlegs i educadors defensen la seua professionalitat en centres de menors

Els col·legis professionals de Psicologia i d'Educadors Socials de la Comunitat Valenciana han defensat aquest dimarts la seua professionalitat i han mostrat el seu rebuig a la polèmica entorn dels centres de menors en la qual es qüestiona el treball del sistema de protecció de menors.

En un comunicat conjunt, tots dos col·legis manifesten que, com a professionals compromesos amb la infància i l'adolescència, treballen per a garantir els drets fonamentals de xiquets i adolescents, així com la seua integritat física, psíquica, psicològica i moral enfront de qualsevol forma de violència.

Per tot això mostren el seu rebuig a la polèmica creada entorn dels centres de menors i les acusacions en les quals es posa en dubte el treball dels i les professionals del sistema de protecció, "creant-se una alarma social" que en cap cas beneficia l'interés superior dels menors; "més aviat contribueix al fet que la seua situació de vulnerabilitat siga encara major".

També et pot interessar

stats