Merino (Cs): "Més enllà de com es vulga interpretar, hi ha 175 menors que ho han passat malament i la responsable és Oltra"

Ciutadans insisteix a demanar la dimissió de la consellera d'Igualtat tot i el tancament de la investigació sobre els presumptes abusos a menors tutel·lats

La síndica de Ciutadans, Ruth Merino, després de la reunió amb els càrrecs institucionals del partit a la Comunitat Valenciana
La síndica de Ciutadans, Ruth Merino, després de la reunió amb els càrrecs institucionals del partit a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Ciutadans insisteix a demanar la dimissió de Mónica Oltra i l'equip directiu de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives pels presumptes abusos que han denunciat menors sota tutela de la Generalitat. A la formació no li satisfà el tancament de la investigació, que ha fet el Síndic de Greuges, després de rebre les explicacions de la conselleria. "El cas és molt alarmant i qui està al càrrec, no ho fa. Més enllà de com es vulga explicar o interpretar, hi ha 175 menors que ho han passat o ho estan passant malament i la responsable és Mónica Oltra", ha dit als micròfons d'À Punt Ruth Merino.

La síndica ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb els càrrecs institucionals per a marcar les línies polítiques de 2022. Una trobada en què la formació s'ha reivindicat com una alternativa liberal que, segons Merino, ha "continuat centrant les polítiques, lluny dels extrems i fent política útil".

Des d'aquesta perspectiva liberal i en línia amb els postulats de la formació al conjunt de l'Estat, la portaveu de Ciutadans a les Corts ha criticat la taxació màxima del preu dels tests d'antígens que ha fet el govern, que culpa d'haver acabat comprant milions d'aquestes proves a un preu més alt del que les venen els supermercats de Portugal. Considera que ha sigut una "intervenció del mercat" i aposta per la "liberalització d'un producte de primera necessitat" i l'entrega gratuïta d'almenys quatre tests al mes a la ciutadania. A més, ha recordat que la formació ha presentat iniciatives en aquest sentit en tots els ajuntaments i institucions valencians en què té representació, com també una altra en defensa del sector carni.

Merino també ha criticat la gestió de la Conselleria de Sanitat Universal i ha assenyalat que la sentència que condemna el departament per la desprotecció del personal mèdic durant la primera onada pandèmica "és un exemple" del mal funcionament de la conselleria.

Petició de millores en la connexió ferroviària entre Alacant i Múrcia

En paral·lel a aquesta intervenció, el diputat de Ciutadans al Congrés per Alacant, Juan Ignacio López-Bas, ha demanat al govern central que millore la línia ferroviària de Rodalia C-1 Alacant-Múrcia amb la finalitat de "solucionar, una vegada per sempre, les necessitats d'adequació i mobilitat que perjudiquen milers d'usuaris", ja que la connexió és entre "dues de les províncies amb més densitat de població del país".

López-Bas ha lamentat que les línies de rodalies a la Comunitat Valenciana "estan pendents d'inversions contemplades ja en dos plans pluriennals que fins i tot se superposen (2010-2020 i 2017-2025) i que a penes s'han desenvolupat", mentre el Ministeri de Transports n'anuncia un tercer.

"No s'entén que malgrat l'elevat trànsit es mantinga en la C-1 una via única no electrificada, que, a més, s'ha de compartir amb serveis de llarga i mitjana distància i amb trens de gran antiguitat", ha lamentat López-Bas, que ha afirmat que en els últims anys "s'han succeït anuncis constants d'inversions per a la millora d'aquesta línia" que no s'han executat.

També et pot interessar

stats