Oltra sobre les acusacions del PP pels abusos a menors tutelats: "Les mentides tenen les potes molt curtes i al final la veritat s'imposa"

La consellera d'Igualtat qüestiona que el PP demane una comissió d'investigació sobre les polítiques de menors tutelats per la Generalitat després que el Síndic de Greuges haja arxivat la seua

Mónica Oltra en la compareixença posterior al ple del Consell d'aquest divendres
Mónica Oltra en la compareixença posterior al ple del Consell d'aquest divendres / À Punt

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha replicat aquest divendres a la petició del PP que es cree una comissió d'investigació sobre les polítiques de menors tutelats per la Generalitat que "no cal investigar res". Segons Oltra, només que "vagen per la documentació i li la lligen, ja n'hi hauria prou".

Oltra ha assenyalat en la roda de premsa posterior al ple del Consell que l'oposició té tota la informació "des de fa molt de temps", perquè ella els l'ha facilitada, però han decidit començar l'any "tirant una traca de mentides i falsedat", i ha considerat que "ja està bé la broma" i "les mentides, els embolics i la demagògia" del PP.

"Les mentides tenen les potes molt curtes i al final la veritat s'imposa", ha explicat en relació amb el tancament de la investigació del síndic de greuges, Ángel Luna, sobre els presumptes abusos que han denunciat 175 menors sota tutela de la Generalitat, després que la institució haja donat per bones les explicacions de la conselleria i aquesta haja assumit algunes recomanacions del Síndic.

Oltra ha rebutjat que els abusos sexuals i els fets que els envolten s'hagen produït "per no seguir" les pautes que el Síndic recomana i ha destacat que algunes d'aquestes indicacions ja estan complides i que la institució reconeix "el notable esforç" de la conselleria en la dotació de personal i en la seua formació. Amb tot, ha admés errades en el primer enviament d'informació al Síndic i ha reconegut una errada en la tramitació, a més de recordar les disculpes que la conselleria ha incorporat al seu informe de contestació.

La també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha manifestat que se sent "recolzada absolutament" per tot el Govern valencià, i pel president de la Generalitat en particular, i ha recordat que dimarts que ve compareixerà en el ple de les Corts per a parlar per huitena vegada aquesta legislatura sobre abusos sexuals a menors tutelats.

El PP demana a Oltra "dir la veritat"

D'altra banda, la síndica del PP a les Corts, María José Catalá, ha reclamat a la vicepresidenta del Consell que en la seua compareixença del pròxim dimarts a les Corts sobre els abusos sexuals a menors tutelats els entregue documentació detallada sobre què s'està fent en aquests casos i que es diga "la veritat".

"Jo no m'acontentaré amb la seua paraula, perquè per a mi la seua paraula no val res; jo vull documentació", ha assenyalat aquest divendres als mitjans de comunicació Catalá, qui ha considerat que la queixa del PP al Síndic de Greuges ha permés que la Conselleria d'Oltra assumisca les recomanacions de l'equivalent al Defensor del Poble.

La dirigent del PP s'ha mostrat també preocupada per la reobertura en l'Audiència Provincial del cas de la menor abusada per l'exmarit d'Oltra per a depurar responsabilitats en la gestió de la conselleria "per no posar-se del costat de la menor i fer un protocol ad hoc per a l'abusador".

"Continuarem exigint que algú assumisca la seua responsabilitat quan passen aquestes coses en la Generalitat", ha asseverat Catalá, qui ha afirmat que el PP "no ha mentit ni ha manipulat" en aquest assumpte i "qui ha alterat i canviat les versions i qui ha modificat la seua actitud enfront de l'informe del Síndic de Greuges és Mónica Oltra".

També et pot interessar

stats