Oltra, sobre les noves imputacions pels abusos a la menor tutelada: “És una caça de l’extrema dreta”

La responsable de Polítiques Inclusives lamenta que amb la judicialització del cas s’embrute "el nom de les funcionàries públiques", que sempre han sigut "professionals"

Mónica Oltra atén els mitjans de comunicació aquest dimarts
Mónica Oltra atén els mitjans de comunicació aquest dimarts / À Punt NTC

"És una caça de l’extrema dreta, en la qual ara es qüestiona el treball professional d’unes funcionàries que no haurien de veure’s en açò". Aquesta és la lectura que fa la vicepresidenta del Consell i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, de les huit noves imputacions a sis càrrecs de la Conselleria i dos responsables del centre de menors on un educador social, exmarit d’Oltra, va cometre abusos sexuals a una adolescent.

Per a la responsable de Polítiques Inclusives, àrea que gestiona els centres de menors, l’extrema dreta està darrere de la investigació a aquestes huit persones i suposa “posar la caça política als jutjats, implicar unes funcionàries professionals i tacar el nom de les funcionàries públiques”. Oltra ha destacat que és important saber qui promou aquesta investigació, en referència a l’extrema dreta, “perquè determina quins són els interessos que hi ha darrere”.

Tot i que el jutjat ha citat per a finals de mes els primers investigats amb la finalitat d’aclarir quina assistència va oferir la Conselleria a la menor agredida, Mónica Oltra creu que l’assumpte tindrà “poc de recorregut” en la via judicial, segons ha expressat aquest dimarts després de reunir-se amb el president de la Xarxa d’Universitats per la Infància i l’Adolescència a la seu de la Conselleria. Cal recordar que el jutjat i la fiscalia havien demanat l’arxivament d’aquesta causa, que ara l'Audiència de València ha decidit reobrir.

Si l'oposició no ha presentat una denúncia deu ser perquè, a la vista de la documentació i de les explicacions que he donat en les Corts, està tot clar Mónica Oltra - Conselleria de Polítiques Inclusives

“La veritat sempre s’obri camí. El treball de les funcionàries [que ara estan citades pel jutge] el vaig explicar a les Corts, l’oposició ha tingut disponible tota la documentació, han pogut llegir-la i investigar les vegades que han volgut... i si ningú de l’oposició ha presentat una denúncia, deu ser perquè, a la vista de la documentació i de les explicacions que jo he donat en reiterades ocasions a les Corts, està tot clar”, argumentava la vicepresidenta del Consell.

Davant la petició de dimissió d’Oltra per part d’alguns partits de l’oposició, com el PP, en conèixer les noves imputacions pel cas dels abusos sexuals, la vicepresidenta ha lamentat que aquesta formació vaja “al rebuf de l’extrema dreta”. “Això, després, té conseqüències”, ha advertit. 

També et pot interessar

stats