Oltra, sobre l'eliminació del toc de queda: "No vol dir que no estiguem en pandèmia"

La vicepresidenta apel·la a la prudència de la ciutadania a poques hores que desapareguen les limitacions a la mobilitat nocturna

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en l'entrevista en 'A la Ventura'
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, durant una entrevista en el programa 'A la Ventura' / À Punt NTC

La vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha apel·lat aquest dilluns a la prudència i a la responsabilitat individual i col·lectiva a unes hores del final del toc de queda a la Comunitat Valenciana. Aquest mecanisme, que la Generalitat va activar el passat mes d'octubre de 2020 pel creixement descontrolat dels contagis de coronavirus en el territori, decau aquesta mitjanit, després de set mesos i mig de vigència. Oltra ha recordat que malgrat que les condicions de la Comunitat Valenciana permeten relaxar les mesures contra la Covid-19, "això no vol dir que no estiguem en pandèmia" perquè "els contagis i el virus estan ací".

El final del toc de queda va acompanyat de la flexibilització d'altres mesures, com ara l'obertura de l'oci nocturn fins a les dues de la matinada (al 50% d'aforament i sense pista de ball dins dels locals, i al 100% en terrassa) o la desaparició del límit de la quantitat de persones que poden reunir-se en els domicilis privats o al carrer. A més, la restauració podrà estar oberta fins a la una de la matinada. Aquest paquet de restriccions estarà en vigor fins al 30 de juny.

En declaracions als mitjans de comunicació després d'una reunió amb Intermon Oxfam, la vicepresidenta Oltra ha afirmat que la prudència i la responsabilitat "continuen sent la millor vacuna fins a aconseguir la immunització grupal". Serà aleshores, ha remarcat, quan "podrem parlar d'una vida que s'assemble més a l'anterior a la pandèmia".

Preguntada per si les mesures són proporcionals a la presència del coronavirus a la Comunitat Valenciana, Oltra ha assegurat que sí, i ha recordat a la ciutadania que "s'han de complir". Així mateix, ha destacat que el territori continua sent la regió amb menys incidència acumulada d'Espanya (amb 37,67 contagis per cada 100.000 habitants durant les últimes dues setmanes) i un dels punts amb menor presència del virus a Europa. També és de les autonomies amb menor percentatge d'ocupació hospitalària i llits UCI amb pacients Covid.

Dos dies abans que la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19 del Consell acordara la relaxació de les restriccions sanitàries dijous, Oltra va protagonitzar una polèmica amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui havia anunciat des de dimarts la desaparició del toc de queda. La vicepresidenta va mostrar el seu malestar, a través de les xarxes socials, per haver-se assabentat de la decisió a través de la premsa.

També et pot interessar

stats