Puig a Oltra: "Si hi ha hagut algun problema de comunicació, ho sent"

El cap del Consell destaca que l'obertura de l'oci nocturn es farà mantenint totes les mesures de seguretat perquè "el virus encara està present"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, a les Corts en una imatge d'arxiu
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, a les Corts en una imatge d'arxiu / Efe

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, no ha volgut entrar en discussions amb la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, i ha assenyalat en una entrevista en TVE que "si hi ha hagut algun problema de comunicació, ho sent i li donaré les excuses pertinents, però això no és una qüestió central".

Puig ha respost així Oltra que ha tornat a manifestar el seu malestar per haver sabut per la premsa les mesures que prendrà el Consell, ja que Puig va avançar que a partir de dilluns no hi haurà toc de queda i s’obrirà l’oci nocturn.

La vicepresidenta ha criticat a través de les xarxes que s’ha assabentat per la premsa de l’última flexibilització de les restriccions que preveu aprovar dijous la Comissió Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació contra la Covid-19. Ha dit la número dos del govern valencià irònicament a través de Twitter que "millor estalviar-se la reunió de demà si ja està tot decidit".  

No és la primera vegada que Oltra utilitza la xarxa social per a expressar les seues desavinences dins del Consell. A principi d'any, ja es va queixar que el president Puig no li comunicava les decisions i va forçar que es convocaren de nou les reunions de la Comissió Interdepartamental, l'òrgan on, en principi, es prenen les decisions sobre la pandèmia.

El cap del Consell ha explicat que en l'última comissió interdepartamental en què va participar Oltra "ja va quedar clar que aquest seria l'últim toc de queda".

Puig ha recordat que la Comunitat Valenciana fa 11 setmanes que és la comunitat amb menys incidència gràcies a l'esforç de la societat i "ara podem avançar en la reactivació econòmica i social". Així, ha assenyalat que tant el toc de queda i altres mesures han sigut molt positives per a fer front a la pandèmia i "els valencians han mostrat una gran fortalesa que ara ens permet aquesta obertura progressiva a la normalització".

Obertura de l'oci nocturn

Respecte a la pròxima obertura de l'oci nocturn, Puig ha indicat que és un sector que fa molts mesos que està tancat i caldrà plantejar obrir els locals "amb totes les mesures" de mascareta i distància perquè "el virus està present encara que estiguem avançant gràcies a la vacunació i pot haver-hi repunts".

Pel que fa a l'ús de la mascareta, Puig ha reiterat que ell és partidari que se'n prescindisca en llocs i espais oberts, com la platja o la muntanya, però una altra cosa és en l'àmbit general.

Finalment, ha mostrat el seu desig que el govern britànic entenga que la Comunitat Valenciana té menys incidència del coronavirus que el Regne Unit i que "els turistes puguen vindre sense haver de fer quarantena a la tornada".

També et pot interessar

stats