Puig confirma la fi del toc de queda i l'obertura de l'oci nocturn a la Comunitat Valenciana des del 7 de juny

El president de la Generalitat Valenciana ha afirmat a Alacant que aquest dijous la Interdepartamental aprovarà les mesures

Un cotxe circula per una avinguda de València després de les deu de la nit, quan ja estava decretat el toc de queda
Un cotxe circula per una avinguda de València després de les deu de la nit, quan ja estava decretat el toc de queda / Kai Försterling (Efe)
01 de juny 2021 - 12:36

La Comissió Interdepartamental de la Generalitat per a la Prevenció i Actuació contra la Covid-19 es reunirà aquest dijous a les 12:30 hores per a analitzar la situació de la pandèmia i acordar mesures com la finalització del toc de queda nocturn a partir del dilluns 7.

Així ho ha afirmat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en l'acte d'entrega dels XXV Premis de l'Associació de l'Empresa Familiar d'Alacant. "Dijous en la Interdepartamental s'alliberaran qüestions com el toc de queda i es començarà a obrir espais com l'oci nocturn, però amb prevenció. La mobilitat té conseqüències i els valencians han fet un gran esforç per ser la regió d'Europa amb menor incidència" ha afirmat Puig.

Des que el 9 de maig va finalitzar l'estat d'alarma a Espanya, la Generalitat ha demanat en dues ocasions –i n'ha obtingut l'aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana– prorrogar mesures que afecten drets fonamentals, com el toc de queda nocturn, que a la Comunitat està vigent des de fa set mesos.

A les 23:59 hores del dilluns 7 juny finalitza la vigència d'aquesta mesura, que actualment s'aplica entre la 1 i les 6 del matí, i sobre la qual el president de la Generalitat, Ximo Puig, ja va avançar en l'última reunió de la Interdepartamental que s'alçaria si passats quinze dies es mantenia la situació epidemiològica.

El president va destacar llavors que reduir la mobilitat ha sigut "un instrument decisiu per a salvar vides i contindre la pandèmia", però que havia arribat el moment de deixar "arrere" el toc de queda, dins de l'obertura progressiva de la Comunitat Valenciana.

El final de la mascareta haurà d'esperar

El president de la Generalitat Valenciana no ha confirmat l'adeu a les mascaretes en els espais oberts. Puig ha recordat que "s'ha de ser molt prudent" i ha afirmat que la Generalitat està "per una obertura progressiva en tots els aspectes. El virus està ahí fora, encara entre nosaltres, però cada vegada estem millor".

"En espais oberts com les platges podríem deixar la mascareta més prompte que tard", ha tancat el cap del Consell.

També et pot interessar

stats