Oltra defén que el Botànic "anteposa els interessos valencians enfront del govern o la institució que siga"

La vicepresidenta contesta així al candidat a liderar el PP valencià, Carlos Mazón, que ha criticat el govern valencià per abaixar el cap davant del govern de Sánchez

La vicepresidenta i portaveu del govern valencià, Mónica Oltra, abans d'iniciar el ple del Consell a Guardamar del Segura,
La vicepresidenta i portaveu del govern valencià, Mónica Oltra, abans d'iniciar el ple del Consell a Guardamar del Segura. / Morell (Efe)

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha defés que el Consell del Botànic "anteposa els interessos valencians" enfront del govern "o la institució que siga", i que l'executiu autonòmic "té molt clar que en el centre de les polítiques estan les persones".

Així s'ha pronunciat la vicepresidenta en la roda de premsa posterior al ple del Consell celebrat aquest divendres a Guardamar del Segura, en ser preguntada per les crítiques a l'executiu del president de la Diputació d'Alacant i candidat a la presidència del PP, Carlos Mazón.

Oltra ha remarcat que hi ha un "ampli acord parlamentari i social" en què "tots els partits democràtics per unanimitat" han "donat suport a la reivindicació del finançament just i la regularització del deute que s'ha produït per l'infrafinançament, així com les inversions d'acord al pes poblacional". "No només els partits democràtics, sinó també les entitats cíviques i socials, i també el president de la Diputació d'Alacant s'hi va adherir", ha afegit.

"El lema de les restriccions valencianes ha sigut vida i llibertat"

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha reivindicat que les polítiques contra el coronavirus que s'han aplicat a la Comunitat Valenciana han buscat l'equilibri i la proporcionalitat, i es poden resumir "amb el lema de vida i llibertat". Oltra ha explicat que la Interdepartamental de la Generalitat es reunirà aquest dissabte per a decidir les noves mesures una vegada acabe l'estat d'alarma, i ha qualificat de "pas important" que la Fiscalia del TSJCV haja avalat ja les propostes referides a drets fonamentals.

Ha indicat que la Generalitat ha plantejat que el toc de queda comence a la mitjanit, i ha avançat que previsiblement es fixarà "un interval" entre l'horari de tancament de la restauració i el toc de queda, que podria ser de mitja hora, per a assegurar "que la gent estiga a casa a les dotze, com la Ventafocs".

La vicepresidenta ha recordat que la proposta que s'ha elevat a l'alt tribunal valencià és aplicar el toc de queda des les 00:00 a les 06:00 hores (dues hores menys que en l'actualitat, en què comença a les 22 hores), i ampliar l'aforament dels espais de culte del 50 al 75 per cent. Així mateix, ha indicat que la Generalitat ha plantejat ampliar de sis a deu el límit de persones en les reunions socials, amb independència de les unitats de convivència, encara que ha precisat que les famílies nombroses podran superar aquesta xifra sempre que no siguen més de dos nuclis convivencials.

A més d'aquestes qüestions referides als drets fonamentals, Oltra ha assenyalat que hi haurà una sèrie de mesures que tenen a veure amb les competències exclusives de la Comunitat Valenciana, com la regulació d'horaris i d'aforaments en restauració, oci, cultura o esport. Oltra ha posat l'accent en el fet que la Comunitat Valenciana complirà huit setmanes amb la millor incidència d'Espanya, la qual cosa s'ha tingut en compte en la proposta de mesures, i que totes les mesures s'han motivat per a salvaguardar la salut i la vida de les persones.

També et pot interessar

stats