Oltra avança la creació d'una xarxa antirumors per a fer front als delictes d'odi

La valenciana és la cinquena comunitat en denúncies, amb 121 de les vora 1.400 que es van produir a tot Espanya.

Oltra avança la creació d\'una xarxa antirumors per a fer front als delictes d\'odi

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha avançat la creació d'una xarxa antirumors per a acabar amb les mentides que es propaguen a través de les xarxes socials "i que s'aprofiten de la ignorància de les persones per a multiplicar l'odi contra determinats col·lectius".

"Moltes voltes, l'odi té la seua base en la ignorància, el desconeixement i les fake news", ha evidenciat la també titular de l'àrea d'Igualtat i Polítiques Inclusives, en declaracions als mitjans. Oltra ha donat la notícia després de la constitució d'una comissió per la igualtat de tracte, la no discriminació i la prevenció de delictes d'odi que prendrà forma entre 2019 i 2024.

Aquesta estratègia valenciana contra les notícies falses i els rumors pretén donar veu a les víctimes que pateixen agressions per la seua ètnia, orientació social o religió, entre altres. "Prevenció, conscienciació de la societat i atenció a les víctimes", ha resumit Oltra. A més, ha explicat que els observatoris i les associacions de defensa dels drets humans alerten que només denuncien un 10% "per la por o per falta de suport". De fet, la valenciana és la cinquena comunitat en denúncies, amb 121 de les vora 1.400 que es van cursar a tot Espanya el passat 2017. "Però hem de posar aquestes xifres en quarantena, ja que són una xicoteta part de les agressions i delictes d'odi que es produeixen", ha matisat.

Simbologia dels camps de concentració nazis

La simbologia escollida per a aquesta campanya fa referència als camps de concentració nazis, amb una sèrie de triangles que recorden "el marcatge que feia el règim nacional socialista a les persones per a perseguir-les, exterminar-les o torturar-les". Cada color corresponia a un tipus de diversitat, segons foren jueus, gitanos, homosexuals o comunistes... "Hem volgut utilitzar aquesta simbologia dels camps de concentració nazis perquè en termes històrics no està tan lluny", ha emfatitzat la vicepresidenta.

També et pot interessar

stats