Oltra aprova la proposta de Sanitat de reforçar el control preventiu al personal sociosanitari no vacunat

La consellera de Polítiques Inclusives confirma que hi ha hagut 50 brots en les residències valencianes en la quarta onada

La titular de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, atén els mitjans de comunicació aquest dijous
La titular de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, atén els mitjans de comunicació aquest dijous / À Punt NTC

La consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, veu amb bons ulls la recomanació del Consell Interterritorial de Salut, de fer dues PCR setmanals al personal de les residències que haja rebutjat vacunar-se contra la Covid o, fins i tot, que puga ser traslladat. 

Oltra ha aplaudit que el Ministeri de Sanitat i les comunitats aposten per “un control més estricte” del personal que no haja rebut les pautes de la vacuna i treballe als centres sociosanitaris. El 96% dels treballadors dels centres sociosanitaris valencians ja han completat vacunació, segons les dades oferides per la conselleria. 

En aquest sentit, la màxima responsable dels centres sociosanitaris públics valencians admetia que “un és lliure de rebutjar la vacuna”, però al mateix temps apuntava que “un no pot posar en perill la vida i la salut de les persones amb les quals treballa”, en referència als contagis que poden provocar les persones que no estiguen vacunades. 

En aquesta línia, Oltra remarcava que “la llibertat més gran és el dret a la seguretat, la salut i la vida”, per això no li sembla malament que aquells treballadors dels centres sociosanitaris que no estiguen vacunats puguen tindre “unes obligacions afegides, com la de fer-se una PCR o dur un equip de protecció complet perquè tenen més risc de contagiar la resta”.

De fet, ha recordat que al mes d’abril ella ja va advocar per que els treballadors que voluntàriament rebutjaren la vacuna, portaren una protecció completa, més enllà de la mascareta, però en aquell moment la idea no va agradar a les autoritats sanitàries. 

Controls de temperatura diaris

El Ministeri de Sanitat i les comunitats van acordar un document que recomana a les residències que sotmeten els treballadors que rebutgen vacunar-se o no hagen completat la pauta a controls de temperatura diaris i almenys dues proves diagnòstiques setmanals. La proposta acordada en el Consell Interterritorial de Salut fins i tot recull la proposta de traslladar aquest personal o que es valore la possibilitat de no incorporar-lo.

Fa només uns dies, la responsable de Polítiques Inclusives va deixar la porta oberta a la possibilitat d’exigir la vacunació obligatòria als nous treballadors que s’incorporen al sistema valencià d’atenció sociosanitària. 

D’altra banda, i pel que fa a aquesta quarta onada de coronavirus al nostre territori, s’han registrat 50 brots en les residències valencianes, l’últim dels quals el que ha afectat més de mig centenar d’usuaris i treballadors de la residència de Navarrés

També et pot interessar

stats