Oltra anuncia que la Comunitat Valenciana està preparada per a rebre refugiats

La vicepresidenta del Consell encara no ha pogut concretar quantes persones podrien arribar al nostre territori

Un xiquet ucraïnés a punt de pujar a un autobús per fugir del seu país en guerra
Un xiquet ucraïnés a punt de pujar a un autobús per a fugir del seu país en guerra / Reuters

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que a partir de la reunió de la comissió mixta d'atenció i acolliment a persones refugiades que se celebra aquest dimecres es començarà a preparar tot el contingent per a acollir les persones que fugen de la guerra a Ucraïna.

Després de presentar les accions en matèria d'igualtat impulsades des de la Generalitat amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona el pròxim 8 de març, Oltra ha sigut preguntada per l'acolliment d'ucraïnesos que fugen després que el seu país haja sigut envaït per Rússia.

Sobre aquest tema ha indicat que en la comissió mixta d'aquest dimecres, i amb més informació sobre la possible arribada de refugiats, "prepararem tot el que és el contingent que s'ha de tindre".

"El primer acolliment, la necessitats sanitàries i d'infraestructures, la inclusió social, l'educació si cal escolaritzar a xiquets o xiquetes", ha indicat.

Preguntada per quantes persones es podrien acollir a la Comunitat Valenciana, Oltra ha indicat que això "s'haurà de concretar" perquè la normativa que s'aplica d'acolliment il·limitat "en principi fa que les persones puguen triar el país on volen anar, perquè pot ser que tinguen familiars, algun vincle cultural o que coneguen l'idioma".

En la comissió mixta participaran representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les diputacions provincials, les universitats, els diferents òrgans de la Generalitat (educació, sanitat, serveis socials...) i diverses ONG acollidores.

També et pot interessar

stats