Nou fracàs dels grups parlamentaris en l’intent de renovació dels òrgans consultius

La junta de síndiques acaba sense acord i amb el PP i el PSPV acusant-se mútuament d’obstaculitzar el procés

La síndica socialista, Ana Barceló, a qui des del PP acusaven de partir de la reunió sense voler escoltar el nom de cap candidat
La síndica socialista, Ana Barceló, a qui des del PP acusaven d'anar-se'n de la reunió sense voler escoltar el nom de cap candidat / À Punt NTC

Set òrgans consultius i de participació de la Comunitat Valenciana, entre els quals es troba el Consell Jurídic Consultiu o el de Transparència, continuen, pràcticament a les portes d’esgotar-se la legislatura, bloquejats per la falta de renovació dels seus càrrecs. Aquest dimarts hi ha hagut un nou intent, però ha sigut, de nou, infructuós.

Les síndiques, a excepció de la de Ciutadans, han mantingut una nova trobada aquest dimarts amb el propòsit de trobar els noms per a renovar aquests òrgans, però la reunió ha conclòs sense consens i amb la síndica del PSPV, Ana Barceló, anant-se’n de la reunió disconforme, segons desvelaven des del PP.

Ana Barceló s'ha alçat de la reunió quan ha dit que no anava a portar en l’orde del dia un òrgan estatutari sense la resta María José Català - Síndica del PP

La síndica popular, María José Català, acusava el PSPV del bloqueig en la renovació dels òrgans, en afirmar que la síndica socialista no ha volgut ni escoltar els noms de les persones que proposava el PP.

“S’ha alçat de la reunió quan ha dit que no anava a portar en l’orde del dia un òrgan estatutari sense la resta”, afirmava la representant popular en referència a l’actitud de la síndica socialista, Ana Barceló.

El PP s’ha oposat sistemàticament a la renovació dels òrgans Ana Barceló - Síndica del PSPV

La representant socialista nega aquesta interpretació i acusa el PP d’una nova estratègia, d’obstaculitzar la renovació i desviar l’atenció del Consell de Transparència, on continua Carlos Flores, a qui va nomenar el PP. Barceló creu que el PP vol desviar l’atenció del Consell de Transparència i pretén buscar aliances amb Vox de cara a les pròximes eleccions.

La representant socialista es pronunciava en aquests termes perquè també està pendent de renovar el Consell de Transparència, d'on és vocal Carlos Flores, el candidat de Vox a la Generalitat, qui està condemnat per maltractament.

Ana Barceló apuntava, no obstant això, a un bloqueig generalitzat en la renovació dels òrgans: “Seran tots els òrgans, no pot ser que tinguem tots els òrgans pendents de renovar diversos anys i que no es renoven perquè el PP s’ha oposat sistemàticament a la renovació”, argumentava.

Ciutadans es repensa la proposta

Ciutadans, per la seua banda, ha justificat la seua absència de la junta de síndiques perquè vol repensar la seua proposta per al Jurídic Consultiu.

Així ho ha reconegut la nova síndica de la formació taronja, Mamen Peris, qui discrepava de l’elecció que havia fet la seua predecessora, l’exsíndica Rut Merino: “Era una decisió personal de la síndica i jo soc de les persones que vull que siga una decisió de grup parlamentari”, afirmava davant els mitjans de comunicació.

A aquestes altures de la legislatura i davant les diferències que presenten els grups polítics sembla difícil que els set òrgans caducats es puguen renovar abans que finalitze la legislatura. 

També et pot interessar

stats