Mamen Peris serà la nova síndica de Ciutadans a les Corts

La nova síndica, que relleva Ruth Merino, ha mostrat el seu "honor" per assumir el càrrec i ha defensat que "tothom és necessari" en Ciutadans

La diputada de Ciutadans Mamen Peris
La diputada de Ciutadans Mamen Peris / Europa Press

La fins ara portaveu adjunta de Ciutadans en les Corts Mamen Peris passarà a ser la nova síndica de la formació, a penes una setmana després de l'eixida de Ruth Merino.

Peris ha sigut elegid aquest dimecres en una reunió del grup parlamentari a la qual ha acudit també el coordinador nacional del partit, Carlos Pérez-Nievas.

La nova síndica ha mostrat el seu "honor" per assumir el càrrec i ha defensat que "tothom és necessari" en Ciutadans. "Som un grup de talent i professionalitat", ha asseverat.

La parlamentària va ser triada en 2019 per la circumscripció de València i ha portat durant aquesta legislatura qüestions relacionades amb infraestructures i habitatge.

És l'única integrant del grup parlamentari que forma part de l'executiva de Ciutadans després de la refundació i ha assumit el càrrec de secretària nacional d'Acció Electoral.

Peris debutarà com a síndica en la sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig, de la setmana vinent, que se celebrarà el dimecres 25.

Els portaveus adjunts seran Merche Ventura, que ja exercia en aquest lloc, i un diputat d'Alacant que decidiran els sis parlamentaris d'aquesta província en els pròxims dies.

Anirà a les primàries

D'altra banda, Mamen Peris ha confirmat que optarà a les primàries de Ciutadans per a ser candidata a la Presidència de la Generalitat en les eleccions de maig. L'altre aspirant és José Manuel Baena, que ja s'hi ha postulat.

També et pot interessar

stats