Els noms de les dones assassinades pel masclisme ressonen al Congrés davant el negacionisme de Vox
Els grups parlamentaris rebutgen la proposta del partit d'Abascal per a canviar l'actual Llei contra la violència de gènere per una legislació de violència intrafamiliar.
Sílvia, Montserrat, Victòria, Emma o Caridad. Són els noms d'algunes de les 1.081 dones que han sigut assassinades per la violència masclista a Espanya des de 2003, el primer any que van començar a registrar-se, que han sonat aquest dimarts al Congrés. Portaveus dels grups parlamentaris de quasi tot l'espectre polític les han recordades en veu alta aquest dimarts des de la tribuna central com a resposta a l'intent de Vox de revocar l'actual Llei contra la violència de gènere mitjançant una legislació de violència intrafamiliar.
"En record de les 1.081 dones assassinades des de 2003 en l'Estat i davant dels qui intenten negar la realitat, des del nostre grup volem dir alt i clar que la violència masclista sí que té gènere", han expressat els i les portaveus de grups parlamentaris de diferent signe després que la formació d'extrema dreta defensara la proposició de llei de violència intrafamiliar amb què pretén substituir la normativa actual, vigent des de 2004. En concret, hi han pujat a l’estrada representants del PSOE, Unides Podem, PNB, BNG, Compromís, Bildu, la CUP, Més País, PDeCAT, ERC i JxCat.
Entre aplaudiments de tots els grups parlamentaris, a excepció dels diputats del partit liderat per Santiago Abascal, i en espanyol, català i gallec, els i les diputades han recordat les víctimes mortals de la violència de gènere. És una resposta unànime al negacionisme de Vox, que pretén derogar la Llei contra la violència de gènere i el pacte d'estat mitjançant una proposició de llei de violència intrafamiliar que s'ha debatut aquest dimarts al ple del Congrés.
El PP i Ciutadans s'han sumat a l'aplaudiment i el record a les víctimes mortals de la violència masclista, tot i que han aprofitat també les intervencions dels seus representants per a defensar la necessitat de lluitar contra aquesta violència específica contra les dones i no donar ni un pas arrere.