L'eurodiputada de JxCat Clara Ponsatí queda en llibertat després de notificar-li el processament per desobediència

El jutge Llarena va dictar el 21 de juny passat una orde nacional de detenció contra la política catalana per no comparéixer davant del Tribunal Suprem

Una multitud abrigalla Clara Ponsatí a l'eixida del jutjat de guàrdia
Clara Ponsatí en una imatge d'arxiu / Quique García (Efe)

L'eurodiputada de JxCat Clara Ponsatí ha sigut posada en llibertat després que els Mossos d'Esquadra l'hagen detinguda aquest dilluns de matí perquè un jutge de guàrdia de Barcelona li notificara que el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena l'ha processada per desobediència per l'1-O. Hores abans de la detenció, ella mateixa anunciava en les xarxes socials que estava a Barcelona.

El jutge Llarena ha acordat, en una interlocutòria, que el jutjat de guàrdia de la capital catalana practicara la declaració indagatòria, tràmit indispensable per a poder prosseguir amb la causa judicial pel seu paper en l'1-O, i que posteriorment la detenció quedara sense efecte i fora posada en llibertat. Pontasí s'ha acollit al seu dret a no declarar. "No he contestat cap pregunta perquè és el que m'ha recomanat el meu advocat i soc molt obedient", s'ha limitat a assenyalar a l'eixida del jutjat.

Llarena va dictar el passat 21 de juny una orde nacional de detenció contra Ponsatí, perquè l'eurodiputada no comparegué davant del Tribunal Suprem quan va ser citada per a notificar-se-li el seu processament per un delicte de desobediència en la causa del procés. L'eurodiputada ja va ser detinguda pels Mossos a Barcelona el passat 28 de març, quan va tornar a Espanya després de cinc anys fugida de la justícia espanyola, en virtut de l'orde de detenció que tenia pendent per facilitar el referèndum de l'1-O.

Després de ser conduïda als jutjats de guàrdia de Barcelona, l'exconsellera d'Ensenyament va quedar en llibertat amb l'obligació de comparéixer davant del Suprem el 24 d'abril, però Ponsatí va tornar a plantar Llarena, la qual cosa ha motivat la seua nova detenció per a notificar-li el processament, tràmit obligatori per a continuar amb la causa per desobediència contra ella.

La mateixa eurodiputada ha fet públic el seu arrest, l'endemà de les eleccions generals, a través del seu compte de Twitter: " He tornat a ser detinguda il·legalment a Barcelona".

També et pot interessar

stats