Clara Ponsatí no es presentarà al Suprem

L'exconsellera i eurodiputada de Junts estava citada a declarar per un presumpte delicte de desobediència per l'1-O, però es troba a Brussel·les

Ponsatí mostra la seua identificació com a eurodiputada
Ponsatí mostra la seua identificació com a eurodiputada / Quique Garcia

L'advocat Gonzalo Boye ha confirmat que l'exconsellera i eurodiputada de Junts Clara Ponsatí no es presentarà aquest dilluns davant el Tribunal Suprem (TS): "No sé si està de camí a Brussel·les o ja està allí".

Així ho ha explicat en una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, tenint en compte que Ponsatí està citada aquest matí al Suprem perquè l'instructor del procés, el magistrat Pablo Llarena, li prenga declaració com a processada per un presumpte delicte de desobediència per l'1-O.

Ponsatí que ja va avançar el 28 de març passat que no hi pensava acudir ha publicat durant el matí una foto en el seu compte de Twitter des de Bèlgica en què deixa clar que no estava a Espanya: "Plou a Flandes".

"Clara ja ho va dir molt clar, va dir que ha de treballar", ha explicat Boye, després d'aclarir que l'eurodiputada no acudirà davant el Suprem perquè consideren que els fets pels quals es vol que ho faça estan prescrits.

A més de reivindicar la immunitat de Ponsatí, considera que Llarena "no és el jutge predeterminat per llei segons va dir el 31 de gener el Tribunal de Justícia de la UE" i que els fets no són constitutius de delicte, i si ho foren assegura que haurien prescrit.

"No hi ha cap raó legal perquè Llarena puga prendre declaració a Ponsatí, i molt menys ordenar-ne la detenció", ha sostingut l'advocat, després d'argumentar que no es pot detindre una persona per un delicte que no comporta presó.

També ha qualificat com a "il·legal" la detenció de l'eurodiputada quan va tornar a Catalunya a la fi de març, i ha anunciat que prendran les mesures oportunes quan arribe el moment.

També et pot interessar

stats