Moreno Bonilla pren possessió com a president d’Andalusia

Dilluns s’anunciarà el nou govern monocolor per a aquesta segona legislatura del PP

Moreno, aquest dissabte davant la façana del Palau de San Telmo de Sevilla
Moreno, aquest dissabte davant la façana del palau de San Telmo de Sevilla / Julio Muñoz (Efe)

Un mes després de la seua històrica victòria amb una majoria absoluta als comicis autonòmics que va avançar, Juanma Moreno Bonilla ha pres possessió com a president andalús aquest dissabte davant la façana del palau de San Telmo de Sevilla.

L’acte s’ha celebrat per primera vegada des del 1994 fora del Parlament d’Andalusia i ha comptat amb la presència del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, l’expresident Mariano Rajoy, i la resta de barons i baronesses del partit. També hi han participat representants de tots els sectors de la societat civil. L’absència més destacada ha sigut la de les portaveus de Per Andalusia i Endavant Andalusia. 

Moreno Bonilla ha agraït els consellers de Ciutadans, formació que ha passat a ser extraparlamentària a Andalusia després dels darrers comicis, la seua tasca els darrers tres anys i mig, especialment l’exvicepresident i últim presidenciable de la formació taronja, Juan Marín. 

Aquest dilluns, el president andalús anunciarà el seu nou govern monocolor per a la segona legislatura del PP, que ha assegurat que serà "sòlid, amb determinació i confiança en Andalusia". El cap de l’executiu andalús ha garantit una presidència "oberta i accessible", tot i la majoria absoluta que té .

També et pot interessar

stats