La moratòria del lloguer i la prohibició dels desnonaments s’estén fins a l’agost

Pedro Sánchez anuncia que les mesures extraordinàries per a famílies vulnerables es prorrogaran tres mesos després de decaure l’estat d’alarma. 

Imatge d'arxiu d'una protesta per un desnonament
Una protesta ciutadana per un desnonament, en una imatge d'arxiu

La moratòria del pagament del lloguer i la prohibició dels desnonaments per a col·lectius vulnerables s’estendrà fins a l'agost, segons ha anunciat aquest dimecres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, quan compareixia al Congrés per a presentar el pla econòmic de recuperació de la pandèmia. 

Sánchez ha anunciat que les mesures excepcionals, que vencien el 9 de maig, quan decaurà l'estat d'alarma, es prorrogaran tres mesos més. En concret, s'ampliarà la possibilitat de sol·licitar la moratòria o la condonació parcial de la renda de lloguer d'habitatge quan l'arrendador siga una gran propietari o una entitat pública, així com els contractes que puguen acollir-se a la pròrroga extraordinària de sis mesos en els mateixos termes que es feia.

D’altra banda, el cap de l’executiu espanyol també ha avançat que s’ampliarà tres mesos més dels inicialment previstos la suspensió dels desnonaments que afecten els arrendataris vulnerables i sense alternativa residencial. 

A aquestes mesures urgents per a garantir "un habitatge digne i adequat", segons ha puntualitzat Pedro Sánchez, se sumarà "d'ací a poc" la primera llei estatal d'habitatge.

També et pot interessar

stats